Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize van Strijen: houten tpegangshek in Schagerbrug

Overig

Grote Sloot 252
1751LH Schagerbrug (gemeente Zijpe)
Noord Holland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Huize van Strijen: houten tpegangshek

Inleiding Houten HEK, zijnde toegangshek tot pachtgrond behorende bij het weeshuiscomplex "Huize van Strijen". Het hek is geplaatst bij de ingang (aan de Grote Sloot) van een perceel pachtgrond, gelegen ten zuiden van het weeshuis. Naast dit exemplaar zijn verschillende soortgelijke hekken aanwezig bij de overige pachtgronden van het weeshuis. De bescherming berust op één hek, om als specimen van de soort bewaard te blijven. Omschrijving Houten hek, bestaande uit vier horizontale delen, verstevigd door middel van dwars en schuingeplaatste planken. Op de bovenste regel van het houtwerk is de tekst "ALGEMEEN WEESHUIS" geschilderd. Het hek is door middel van ijzeren hang- en sluitwerk aan twee betonnen pijlers bevestigd. Waardering Het hek is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het weeshuiscomplex "Huize van Strijen". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509994
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize van Strijen: houten tpegangshek in Schagerbrug

Huize van Strijen, vrijstaand weeshuis

Grote Sloot 252
Schagerbrug (Gemeente Zijpe)
Inleiding Vrijstaand WEESHUIS, gebouwd in 1896-1897 in eclectische bouwtrant met voornamelijk neo-renaissance-elementen. Het gebouw is waar..

Huize van Strijen: toegangspartij bestaande uit twee hekpijlers en een toegangshek, bevindt zich aan de westzijde voor het weeshuis

Grote Sloot 252
Schagerbrug (Gemeente Zijpe)
Inleiding TOEGANGSPARTIJ, behorend bij het weeshuiscomplex "Huize van Strijen". De toegangspartij, bestaande uit twee hekpijlers en een toe..

Huize van Strijen: stolpboerderij "Uit den Haak"

Grote Sloot 254
Schagerbrug (Gemeente Zijpe)
Inleiding STOLPBOERDERIJ van het Noordhollandse type, behorend bij het weeshuiscomplex "Huize van Strijen". De stolpboerderij, genaamd "Uit..

Huize van Strijen: voormalige arbeiderswoning

Grote Sloot 256
Schagerbrug (Gemeente Zijpe)
Inleiding Vrijstaande voormalige ARBEIDERSWONING, behorend bij het weeshuiscomplex "Huize van Strijen". De in ambachtelijk-traditionele bou..

Brandwijck: hoofdonderdeel

Grote Sloot 239
Sint Maartensbrug (Gemeente Zijpe)
Inleiding Op het zuidelijk deel van het erf gelegen huis, genaamd "Brandwijck", gebouwd in een sobere eclectische trant met neo-classicisti..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)