Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Lemiers: grafmonument in Lemiers

Tuin Park Landgoed

Oud Lemiers 6
6295AT Lemiers (gemeente Vaals)
Limburg

Bouwjaar: 1891


Beschrijving van Kasteel Lemiers: grafmonument

Omschrijving onderdeel 7: GRAFMONUMENT, 1891, van de familie Von Pelser Berensberg, natuursteen en cement in eclectische stijl; vierkante torenvormige middenpartij met ronde bekroning; in de middenpartij het familiewapen en een nis met metalen deurtje; lagere zijvleugels met cartouches, waarop tekst. Het monument ligt op het punt waar de beide beken samenkomen. Waardering GRAFMONUMENT is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de architectuur; - als uitdrukking van historische landelijke wooncultuur; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509976
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Lemiers: grafmonument in Lemiers

Kasteel Lemiers: tuinmuur

Oud Lemiers 6
Lemiers (Gemeente Vaals)
Omschrijving onderdeel 6: TUINMUUR, wellicht eveneens door Couven ontworpen, XVIIIb; baksteen en mergel in de bekroning van de pijlers. Hee..

Kasteel Lemiers: bijgebouw met torens

Oud Lemiers 6
Lemiers (Gemeente Vaals)
Omschrijving onderdeel 3: BIJGEBOUW in baksteen op L-plattegrond, XVII, met een noord- en een langere westvleugel; op het knikpunt van de v..

Kasteel Lemiers: fontein

Oud Lemiers 6
Lemiers (Gemeente Vaals)
Omschrijving onderdeel 5: FONTEIN, 1729; hardstenen plaat met mascaron en alliantiewapen Von F├╝rth/Von Pelser Berensberg; bekronin..

Kasteel Lemiers: toegangspoort met brug

Oud Lemiers 6
Lemiers (Gemeente Vaals)
Omschrijving onderdeel 4: TOEGANGSPOORT met BRUG, XVIIIb, wellicht ontworpen door de Akense architect Couven. De poort (aan de kasteelzijde..

Kasteel Lemiers: bakhuis

Oud Lemiers 6
Lemiers (Gemeente Vaals)
Omschrijving onderdeel 8: BAKHUIS, XVIII, eenvoudig klein bouwsel van mergel onder zadeldak van grijze pannen; het ligt aan de Hermansbeek ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)