Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vakwerkschuurde links van de boerderij staande vakwerkschuur in Rossum

Boerderij

Ootmarsumsedijk 29
7596PB Rossum (gemeente Dinkelland)
Overijssel

Bouwjaar: 1830


Beschrijving van Vakwerkschuurde links van de boerderij staande vakwerkschuur

Inleiding VAKWERKSCHUUR De links van de boerderij staande VAKWERKSCHUUR dateert in oorsprong uit ca. 1830 en haaks op de Ootmarsumsedijk geplaatst. Omschrijving De VAKWERKSCHUUR is deels onderkelderd en is opgetrokken in vakwerk, metselwerk en hout. De schuur heeft een rechthoekige plattegrond en wordt overkapt door een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met ongelijke dakschilden. Het lage linker dakschild is geknikt. Tegen de naar de weg gekeerde korte zijde een recht overtoogde baander en ee n venster. Tegen deze gevel staat een houten hondenhok als afsluiting van de kelder. In de rechter zijgevel een laag staldeurtje. In de achtergevel een recht overtoogde baander en een hooiluik in de top, in de linker zijgevel twee staldeuren en een venster. In de schuur ondermeer de originele gebintconstructie en een stalgedeelte. Tegen de achtergevel een niet authentieke houten aanbouw op rechthoekige grondslag die wegens geringe monumentale waarde voor de bescherming van ondergeschikt belang is. Waardering De VAKWERKSCHUUR is van algemeen architectuur- en cultuurhistorisch belang vanwege de gaafheid van zowel interieur als exterieur en de relatie met de andere samenstellende onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509951
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vakwerkschuurde links van de boerderij staande vakwerkschuur in Rossum

Boerderij, hallehuistype, met waterput

Ootmarsumsedijk 29
Rossum (Gemeente Dinkelland)
BOERDERIJ MET WATERPUT De uit ca. 1830 daterende BOERDERIJ van het hallehuistype staat met de voorgevel parallel aan de Ootmarsumsedijk en ..

Verdiept gelegen aardappelkelder

Ootmarsumsedijk 29
Rossum (Gemeente Dinkelland)
Inleiding De verdiept gelegen AARDAPPELKELDER uit ca. 1830 is gelegen in de moestuin die in de overtuin van de boerderij aan de overzijde..

Schuur

Bentertsteeg 12
Rossum (Gemeente Dinkelland)
Schuur, eerste helft 19e eeuw, in vakwerkbouw met baksteen gevuld onder met pannen gedekt zadeldak tussen met hout beschoten puntgevels; onb..

Plechelmus

Thijplein 3
Rossum (Gemeente Dinkelland)
Inleiding. De R.K. KERK is in 1939-1940 gebouwd ter vervanging van de oude waterstaatskerk, naar ontwerp van de architect C. Hardeman. De k..

Forse, gave, driebeukige vakwerkschuur. Gave schaapskooi, eveneens in vakwerk

Hilbertweg 4
Weerselo (Gemeente Dinkelland)
Forse, gave, driebeukige vakwerkschuur. Gave schaapskooi, eveneens in vakwerk.

Kaart & Routeplanner

Route naar Vakwerkschuurde links van de boerderij staande vakwerkschuur in Rossum