Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heysterum: kapel in Linne

Kerkelijk Gebouw

Weerd 6
6067BJ Linne (gemeente Maasgouw)
Limburg

Bouwjaar: 1890-1900


Beschrijving van Heysterum: kapel

Omschrijving KAPEL, XIX-XX, baksteen; ten zuidwesten van het huis aan het begin van het oprijpad in het weiland. Vierkante plattegrond; aan de oostkant is een nis met afgeplatte boog, waarin een Mariabeeldje. Het zeer lage tentdakje is van cement en is bekroond met ijzeren kruisje. Om de kapel 6 oude linden. Waardering KAPEL van algemeen belang - vanwege de ouderdom van de plaats - vanwege de cultuurhistorische betekenis - als markant landschappelijk-visueel punt. ?? (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509948
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heysterum: kapel in Linne

Heysterum: hoofdgebouw

Weerd 6
Linne (Gemeente Maasgouw)
Omschrijving HOOFDGEBOUW, XVIIIb en later; rechthoekig gebouw van baksteen met twee bouwlagen en een zolderverdieping onder schilddak met ..

Heysterum: parkaanleg

Weerd 6
Linne (Gemeente Maasgouw)
Omschrijving PARKAANLEG bestaande uit a. de eigenlijke landschappelijke aanleg b. achtertuin c. weiland ad a.: deze aanleg, XIXab,..

Heysterum: boerderij en schuur

Weerd 6
Linne (Gemeente Maasgouw)
Omschrijving BOERDERIJ en SCHUUR; de boerderij, XVII-XVIII, op een L-plattegrond, vormt een architectonisch geheel met het huis en is het ..

Heysterum: tuinmuur met paviljoen

Weerd 6
Linne (Gemeente Maasgouw)
Omschrijving TUINMUUR met PAVILJOEN, XIX, baksteen met uitkragende rollaag. De muur is het verlengde van de noordgevel van de boerderij in..

Ravenburg

Weerd 8
Linne (Gemeente Maasgouw)
Ravensberg. Groot buitengoed, XVIII-XIX, met hoeve, stallen, remise en een monumentaal toegangshek, voorzien van poortpijlers met bekroninge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)