Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heysterum: tuinmuur met paviljoen in Linne

Tuin Park Landgoed

Weerd 6
6067BJ Linne (gemeente Maasgouw)
Limburg

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Heysterum: tuinmuur met paviljoen

Omschrijving TUINMUUR met PAVILJOEN, XIX, baksteen met uitkragende rollaag. De muur is het verlengde van de noordgevel van de boerderij in oostelijke richting en vormt aan de noordkant de afsluiting van de achtertuin; aan de noordzijde van de muur een laag aangebouwd- ook in baksteen- hondehok met lessenaarsdak met grijze pannen. In de muur, ongeveer in het midden, staat een klein paviljoen: vierkante plattegrond, baksteen; één laag met tentdak met grijze pannen; het voorgeveltje heeft een gekoppelde pui met hardstenen omlijsting: in het midden openslaande tuindeuren met bovenlicht; aan weerszijden een smal raam met lage vensterbanken; meerruitverdeling. Waardering TUINMUUR met PAVILJOEN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de architectuur van met name het paviljoen - als wezenlijk cultuurhistorisch onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509947
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heysterum: tuinmuur met paviljoen in Linne

Heysterum: hoofdgebouw

Weerd 6
Linne (Gemeente Maasgouw)
Omschrijving HOOFDGEBOUW, XVIIIb en later; rechthoekig gebouw van baksteen met twee bouwlagen en een zolderverdieping onder schilddak met ..

Heysterum: parkaanleg

Weerd 6
Linne (Gemeente Maasgouw)
Omschrijving PARKAANLEG bestaande uit a. de eigenlijke landschappelijke aanleg b. achtertuin c. weiland ad a.: deze aanleg, XIXab,..

Heysterum: boerderij en schuur

Weerd 6
Linne (Gemeente Maasgouw)
Omschrijving BOERDERIJ en SCHUUR; de boerderij, XVII-XVIII, op een L-plattegrond, vormt een architectonisch geheel met het huis en is het ..

Heysterum: kapel

Weerd 6
Linne (Gemeente Maasgouw)
Omschrijving KAPEL, XIX-XX, baksteen; ten zuidwesten van het huis aan het begin van het oprijpad in het weiland. Vierkante plattegrond; aan..

Ravenburg

Weerd 8
Linne (Gemeente Maasgouw)
Ravensberg. Groot buitengoed, XVIII-XIX, met hoeve, stallen, remise en een monumentaal toegangshek, voorzien van poortpijlers met bekroninge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)