Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heysterum: boerderij en schuur in Linne

Boerderij

Weerd 6
6067BJ Linne (gemeente Maasgouw)
Limburg

Bouwjaar: 1650-1750


Beschrijving van Heysterum: boerderij en schuur

Omschrijving BOERDERIJ en SCHUUR; de boerderij, XVII-XVIII, op een L-plattegrond, vormt een architectonisch geheel met het huis en is het verlengde ervan in noordelijke richting; de dwarsvleugel strekt zich westwaarts uit; baksteen, gedeeltelijk met speklagen van mergel; zadeldak gedekt met grijze pannen. Inwendig o.m. plafond met moer- en kinderbinten en een hoekschouw met één kariatide, XVII. De schuur, XVIII-XIX, baksteen onder een rood pannendak, is door een hoge muur verbonden met de boerderij. Het oorspronkelijke interieur (stallen en koetshuis) is verdwenen; ook heeft het exterieur enige veranderingen ondergaan. Waardering BOERDERIJ en SCHUUR van algemeen belang - vanwege de ouderdom - als wezenlijk functioneel onderdeel van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509946
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heysterum: boerderij en schuur in Linne

Heysterum: hoofdgebouw

Weerd 6
Linne (Gemeente Maasgouw)
Omschrijving HOOFDGEBOUW, XVIIIb en later; rechthoekig gebouw van baksteen met twee bouwlagen en een zolderverdieping onder schilddak met ..

Heysterum: parkaanleg

Weerd 6
Linne (Gemeente Maasgouw)
Omschrijving PARKAANLEG bestaande uit a. de eigenlijke landschappelijke aanleg b. achtertuin c. weiland ad a.: deze aanleg, XIXab,..

Heysterum: tuinmuur met paviljoen

Weerd 6
Linne (Gemeente Maasgouw)
Omschrijving TUINMUUR met PAVILJOEN, XIX, baksteen met uitkragende rollaag. De muur is het verlengde van de noordgevel van de boerderij in..

Heysterum: kapel

Weerd 6
Linne (Gemeente Maasgouw)
Omschrijving KAPEL, XIX-XX, baksteen; ten zuidwesten van het huis aan het begin van het oprijpad in het weiland. Vierkante plattegrond; aan..

Ravenburg

Weerd 8
Linne (Gemeente Maasgouw)
Ravensberg. Groot buitengoed, XVIII-XIX, met hoeve, stallen, remise en een monumentaal toegangshek, voorzien van poortpijlers met bekroninge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)