Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Remmerstein: zonnewijzer in Rhenen

Tuin Park Landgoed

Oude Veensegrindweg 15
3911TA Rhenen
Utrecht

Bouwjaar: 1775-1800


Beschrijving van Remmerstein: zonnewijzer

ZONNEWIJZER. In de bloementuin op het gras geplaatste zonnewijzer. De zonnewijzer is van ijzer, heeft een wijzer in de vorm van een Franse lelie en staat op een achtiende eeuwse natuurstenen voet. Waardering De zonnewijzer is van architectuurhistorische waarde vanwege de stijl en van ensemblewaarde als onderdeel van de bloementuin. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509901
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Remmerstein: zonnewijzer in Rhenen

Remmerstein: landhuis

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
Het LANDHUIS Remmerstein, gebouwd in 1912, is met de L-vormige plattegrond overhoeks geplaatst op een centrale as van het landgoed. Deze as ..

Remmerstein: entreepartij

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De ENTREEPARTIJ van het landhuis Remmerstein is aangelegd in 1912 en wordt gevormd door een tweetal bakstenen pijlers waarop natuurstenen sc..

Remmerstein: garage

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De GARAGE is gebouwd in 1912 en ligt aan de noordoostzijde van het huis. Het object is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken en telt ..

Remmerstein: watertoren

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De WATERTOREN is gelegen ter rechterzijde van de oprijlaan. Deze diende ertoe om het eigen waterleidingnet van voldoende druk te voorzien. D..

Remmerstein: tuinaanleg

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De TUINAANLEG in nieuwe architectonische tuinstijl werd ontworpen door tuinarchitect D.F. Tersteeg. De aanleg voegt zich in de achtiende eeu..

Kaart & Routeplanner

Route naar Remmerstein: zonnewijzer in Rhenen