Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Remmerstein: schuur in Rhenen

Kasteel Buitenplaats

Oude Veensegrindweg 15
3911TA Rhenen
Utrecht

Bouwjaar: 1912


Beschrijving van Remmerstein: schuur

De SCHUUR uit 1912 en ligt aan de noordoostzijde van de garage. Het object telt één bouwlaag op een rechthoekige plattegrond onder een uitzwenkend zadeldak met rode pannen. De gevels zijn symmetrisch van indeling. De topgevel aan de zuidzijde bevat in het midden een openslaande rondboogdeur omgeven door een gemetselde rondboog. Ter weerszijden bevindt zich een venster met kruisroeden. De topgevel is betimmerd met verticale houten delen. De oostgevel bevat een rondboogvormige deur met te weerszijden een venster met roedenverdeling. Waardering De schuur is van architectuurhistorische waarde vanwege het bouwtype alsmede van ensemblewaarde vanwege de ligging nabij de achterhof en de pauwentuin, als onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509900
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Remmerstein: schuur in Rhenen

Remmerstein: landhuis

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
Het LANDHUIS Remmerstein, gebouwd in 1912, is met de L-vormige plattegrond overhoeks geplaatst op een centrale as van het landgoed. Deze as ..

Remmerstein: entreepartij

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De ENTREEPARTIJ van het landhuis Remmerstein is aangelegd in 1912 en wordt gevormd door een tweetal bakstenen pijlers waarop natuurstenen sc..

Remmerstein: garage

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De GARAGE is gebouwd in 1912 en ligt aan de noordoostzijde van het huis. Het object is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken en telt ..

Remmerstein: watertoren

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De WATERTOREN is gelegen ter rechterzijde van de oprijlaan. Deze diende ertoe om het eigen waterleidingnet van voldoende druk te voorzien. D..

Remmerstein: tuinaanleg

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De TUINAANLEG in nieuwe architectonische tuinstijl werd ontworpen door tuinarchitect D.F. Tersteeg. De aanleg voegt zich in de achtiende eeu..

Kaart & Routeplanner

Route naar Remmerstein: schuur in Rhenen