Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Remmerstein: watertoren in Rhenen

Kasteel Buitenplaats

Oude Veensegrindweg 15
3911TA Rhenen
Utrecht

Bouwjaar: 1912


Beschrijving van Remmerstein: watertoren

De WATERTOREN is gelegen ter rechterzijde van de oprijlaan. Deze diende ertoe om het eigen waterleidingnet van voldoende druk te voorzien. De toren is op een ronde plattegrond opgetrokken en telt twee bouwlagen onder een rond rietgedekt tentdak. Aan de voorzijde is het dak opgelicht voor een venster. De voorgevel bevat een halfronde dubbele deur. Ter weerszijden van de deur zijn twee muurtjes met hardstenen bollen geplaatst. Waardering De watertoren is van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van de particuliere waterdistributie op een buitenplaats, het is van architectuurhistorische waarde vanwege het bouwtype alsmede van ensemblewaarde vanwege de ligging terzijde van de oprijlaan. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509898
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Remmerstein: watertoren in Rhenen

Remmerstein: landhuis

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
Het LANDHUIS Remmerstein, gebouwd in 1912, is met de L-vormige plattegrond overhoeks geplaatst op een centrale as van het landgoed. Deze as ..

Remmerstein: entreepartij

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De ENTREEPARTIJ van het landhuis Remmerstein is aangelegd in 1912 en wordt gevormd door een tweetal bakstenen pijlers waarop natuurstenen sc..

Remmerstein: garage

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De GARAGE is gebouwd in 1912 en ligt aan de noordoostzijde van het huis. Het object is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken en telt ..

Remmerstein: tuinaanleg

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De TUINAANLEG in nieuwe architectonische tuinstijl werd ontworpen door tuinarchitect D.F. Tersteeg. De aanleg voegt zich in de achtiende eeu..

Remmerstein: schuur

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De SCHUUR uit 1912 en ligt aan de noordoostzijde van de garage. Het object telt één bouwlaag op een rechthoekige plattegrond onder een uit..

Kaart & Routeplanner

Route naar Remmerstein: watertoren in Rhenen

Foto's (1)