Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Remmerstein: garage in Rhenen

Kasteel Buitenplaats

Oude Veensegrindweg 15
3911TA Rhenen
Utrecht

Bouwjaar: 1912


Beschrijving van Remmerstein: garage

De GARAGE is gebouwd in 1912 en ligt aan de noordoostzijde van het huis. Het object is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken en telt één bouwlaag onder een rieten schilddak. Rondom is een houten goot op schoren bevestigd. De oostgevel bevat een dubbele houten paneeldeur over de volle breedte van de gevel. De zij- en achtergevels bevatten kleine vensters. Waardering De garage is van cultuurhistorische waarde vanwege de geschiedenis van het transport, het is van architectuurhistorische waarde vanwege het bouwtype en het is van ensemblewaarde vanwege de ligging terzijde van het landhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509897
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Remmerstein: garage in Rhenen

Remmerstein: landhuis

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
Het LANDHUIS Remmerstein, gebouwd in 1912, is met de L-vormige plattegrond overhoeks geplaatst op een centrale as van het landgoed. Deze as ..

Remmerstein: entreepartij

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De ENTREEPARTIJ van het landhuis Remmerstein is aangelegd in 1912 en wordt gevormd door een tweetal bakstenen pijlers waarop natuurstenen sc..

Remmerstein: watertoren

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De WATERTOREN is gelegen ter rechterzijde van de oprijlaan. Deze diende ertoe om het eigen waterleidingnet van voldoende druk te voorzien. D..

Remmerstein: tuinaanleg

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De TUINAANLEG in nieuwe architectonische tuinstijl werd ontworpen door tuinarchitect D.F. Tersteeg. De aanleg voegt zich in de achtiende eeu..

Remmerstein: schuur

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De SCHUUR uit 1912 en ligt aan de noordoostzijde van de garage. Het object telt één bouwlaag op een rechthoekige plattegrond onder een uit..

Kaart & Routeplanner