Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Remmerstein: entreepartij in Rhenen

Tuin Park Landgoed

Oude Veensegrindweg 15
3911TA Rhenen
Utrecht

Bouwjaar: 1912


Beschrijving van Remmerstein: entreepartij

De ENTREEPARTIJ van het landhuis Remmerstein is aangelegd in 1912 en wordt gevormd door een tweetal bakstenen pijlers waarop natuurstenen schildhoudende leeuwen staan opgesteld. Op de pijlers staat de naam `Remmer' `Stein' aangegeven. De pijlers zijn verbonden met een muur, die aflopend is gemetseld en kwartrond uitwaaiert om te eindigen in een lagere pijler. De laan die leidt naar de oostgevel van het huis is beplant met beuken. Het huis is in deze as geplaatst. Waardering De entree is van architectuurhistorische waarde als gaaf bewaard voorbeeld van een entree tot een buitenplaats, het is tevens van ensemblewaarde vanwege de ligging aan de Oude Veensegrindweg in combinatie met de oprijlaan. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509896
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Remmerstein: entreepartij in Rhenen

Remmerstein: landhuis

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
Het LANDHUIS Remmerstein, gebouwd in 1912, is met de L-vormige plattegrond overhoeks geplaatst op een centrale as van het landgoed. Deze as ..

Remmerstein: garage

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De GARAGE is gebouwd in 1912 en ligt aan de noordoostzijde van het huis. Het object is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken en telt ..

Remmerstein: watertoren

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De WATERTOREN is gelegen ter rechterzijde van de oprijlaan. Deze diende ertoe om het eigen waterleidingnet van voldoende druk te voorzien. D..

Remmerstein: tuinaanleg

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De TUINAANLEG in nieuwe architectonische tuinstijl werd ontworpen door tuinarchitect D.F. Tersteeg. De aanleg voegt zich in de achtiende eeu..

Remmerstein: schuur

Oude Veensegrindweg 15
Rhenen
De SCHUUR uit 1912 en ligt aan de noordoostzijde van de garage. Het object telt één bouwlaag op een rechthoekige plattegrond onder een uit..

Kaart & Routeplanner

Route naar Remmerstein: entreepartij in Rhenen