Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Buitenplaats Puth: bakhuis in Voerendaal

Kasteel Buitenplaats

Steinweg 1
6367GM Voerendaal
Limburg

Bouwjaar: 1750-1800


Beschrijving van Buitenplaats Puth: bakhuis

Omschrijving BAKHUIS, XVIII; gebouwtje van baksteen en mergel onder zadeldak met rode pannen direct ten zuidwesten van het westelijke bouwhuis naast de moestuin; boven het lage deurtje met hardstenen kozijn zijn in de topgevel (oost) alternerende banden van mergel en baksteen (3 lagen); verder drie S-vormige muurankers Waardering BAKHUIS van algemeen belang - vanwege de ouderdom - als cultuurhistorisch onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509877
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Buitenplaats Puth: bakhuis in Voerendaal

Buitenplaats Puth: brug met keermuren

Steinweg 1
Voerendaal
Omschrijving BRUG met KEERMUREN, XVII-XVIII; de bakstenen brug met één kleine toog is gedekt met grind en voert over de gracht naar het ..

Buitenplaats Puth: bijgebouwen

Steinweg 1
Voerendaal
Omschrijving BIJGEBOUWEN; het bijgebouwencomplex, XVII-XVIII, is geheel symmetrisch opgezet op een U-plattegrond en ligt ten noorden van h..

Buitenplaats Puth: hoofdonderdeel

Steinweg 1
Voerendaal
Omschrijving KASTEEL, XVI-XVII-XVIII, op lichttrapeziumvormig rechthoekige plattegrond; twee bouwlagen op kelderverdieping; het huis heeft..

Buitenplaats Puth: tuinmuur en hekken

Steinweg 1
Voerendaal
Omschrijving TUINMUUR en HEKKEN, XVIII; de bakstenen muur met een ezelsrug van mergel in driehoekige blokken loopt langs de Steinweg vanuit..

Buitenplaats Puth: parkaanleg

Steinweg 1
Voerendaal
Omschrijving PARKAANLEG, XIX en ouder, bestaande uit a. voorplein b. park c. boomgaard d. moestuin en erf e. hakhoutbos ad a.:..

Kaart & Routeplanner

Route naar Buitenplaats Puth: bakhuis in Voerendaal

Foto's (1)