Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Wiersse: balustervormige sokkel in Vorden

Tuin Park Landgoed

Wiersserallee 9
7251LH Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1917-1929


Beschrijving van De Wiersse: balustervormige sokkel

Balustervormige SOKKEL, omstreeks 1921 geplaatst op De Wiersse. De sokkel was toen gesierd met een door Auguste Gerber van Koln gegoten vaas. Deze vaas werd omstreeks 1989 beschadigd en wordt thans (1996) in de zomermaanden vervangen door een vermoedelijk 17de-eeuwse terracotta vaas met overblijfselen van een polychromie, voorzien van een geschulpte rand en een rondomgaande guirlande die aan twee zijden wordt vastgehouden door een sater. De SOKKEL behorende tot de buitenplaats De Wiersse is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het karakteristieke materiaalgebruik en vormgeving; - vanwege de ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509752
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Wiersse: balustervormige sokkel in Vorden

De Wiersse: buitenplaats

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
HOOFDGEBOUW (huis De Wiersse) van de historische buitenplaats De Wiersse, waarvan de oudst bekende vermelding dateert uit 1288, toen door de..

De Wiersse: historische Tuin-en Parkaanleg

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG dateert in oorsprong uit de 18de eeuw. In de huidige tuin- en parkaanleg is deze 18de-eeuwse structuur no..

De Wiersse: De Nijhof

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Het uit ca. 1921 daterende TOEGANGSHEK dat halverwege de in 1907 weer rechtgetrokken oprijlaan staat, wordt gevormd door vier bakstenen pijl..

De Wiersse: De Berenpas

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Uit ca. 1920 daterend, eenvoudig houten, wit geschilderd LAANHEK, dat de oprijlaan aan de zuidzijde afsluit. Het hek bestaat uit twee rechth..

De Wiersse: brug en keermuren

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Tussen 1921-25 werd het huis De Wiersse voorzien van een brede aanbouw en een koepelachtige entreepartij naar ontwerp van architect professo..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Wiersse: balustervormige sokkel in Vorden