Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Wiersse: tennishut in Vorden

Tuin Park Landgoed

Wiersserallee 9
7251LH Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1922


Beschrijving van De Wiersse: tennishut

In de zgn. "tennistuin" staande houten TENNISHUT uit 1921 (aangegeven op de inscriptie die op 14 juli 1921 door de timmerlui is aangebracht), die oorspronkelijk dient heeft gedaan voor het drogen van de netten van de niet meer bestaande tennisbaan. Thans (1996) is het gebouwtje als tuinprieel in gebruik. De hut heeft een zes-zijdige plattegrond. De drie achterwanden vormen een gesloten geheel, de drie voorgevelwanden -waarin centraal de entree- zijn deels open. De hut is middels een trede toegankelijk en staat op een gedeeltelijk gepleisterde bakstenen plint. De hut wordt overkapt door een overstekend zes-zijdig puntdak dat met rode, platte pannen is gedekt en door een loden bol wordt bekroond. In de hut zijn tegen de wanden eenvoudige houten banken geplaatst, die thans groen zijn geschilderd. De TENNISHUT behorende tot de buitenplaats De Wiersse is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de karakteristieke vormgeving; - vanwege de ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509738
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Wiersse: tennishut in Vorden

De Wiersse: buitenplaats

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
HOOFDGEBOUW (huis De Wiersse) van de historische buitenplaats De Wiersse, waarvan de oudst bekende vermelding dateert uit 1288, toen door de..

De Wiersse: historische Tuin-en Parkaanleg

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG dateert in oorsprong uit de 18de eeuw. In de huidige tuin- en parkaanleg is deze 18de-eeuwse structuur no..

De Wiersse: De Nijhof

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Het uit ca. 1921 daterende TOEGANGSHEK dat halverwege de in 1907 weer rechtgetrokken oprijlaan staat, wordt gevormd door vier bakstenen pijl..

De Wiersse: De Berenpas

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Uit ca. 1920 daterend, eenvoudig houten, wit geschilderd LAANHEK, dat de oprijlaan aan de zuidzijde afsluit. Het hek bestaat uit twee rechth..

De Wiersse: brug en keermuren

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Tussen 1921-25 werd het huis De Wiersse voorzien van een brede aanbouw en een koepelachtige entreepartij naar ontwerp van architect professo..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Wiersse: tennishut in Vorden