Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Wiersse: twee oliekruiken van rood, ongeglazuurd aardewerk in Vorden

Tuin Park Landgoed

Wiersserallee 9
7251LH Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van De Wiersse: twee oliekruiken van rood, ongeglazuurd aardewerk

TWEE OLIEKRUIKEN van rood, ongeglazuurd aardewerk uit vermoedelijk ca. 1900, elk staande op een van de vier hoeken van het verdiepte deel van de "lage tuin". Oorspronkelijk waren er vier van deze, kort na de Eerste Wereldoorlog in Italiƫ aangekochte, kruiken die bij dit deel van de aanleg stonden. Na de Tweede Wereldoorlog moesten twee kruiken wegens schade vervangen worden. Deze twee kruiken maken wegens te geringe ouderdom geen deel uit van de bescherming van rijkswege. De OLIEKRUIKEN behorende tot de buitenplaats De Wiersse zijn van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het karakteristieke materiaalgebruik; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509731
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Wiersse: twee oliekruiken van rood, ongeglazuurd aardewerk in Vorden

De Wiersse: buitenplaats

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
HOOFDGEBOUW (huis De Wiersse) van de historische buitenplaats De Wiersse, waarvan de oudst bekende vermelding dateert uit 1288, toen door de..

De Wiersse: historische Tuin-en Parkaanleg

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG dateert in oorsprong uit de 18de eeuw. In de huidige tuin- en parkaanleg is deze 18de-eeuwse structuur no..

De Wiersse: De Nijhof

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Het uit ca. 1921 daterende TOEGANGSHEK dat halverwege de in 1907 weer rechtgetrokken oprijlaan staat, wordt gevormd door vier bakstenen pijl..

De Wiersse: De Berenpas

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Uit ca. 1920 daterend, eenvoudig houten, wit geschilderd LAANHEK, dat de oprijlaan aan de zuidzijde afsluit. Het hek bestaat uit twee rechth..

De Wiersse: brug en keermuren

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Tussen 1921-25 werd het huis De Wiersse voorzien van een brede aanbouw en een koepelachtige entreepartij naar ontwerp van architect professo..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Wiersse: twee oliekruiken van rood, ongeglazuurd aardewerk in Vorden