Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Wiersse: banken en ronde tafeltjes in Vorden

Tuin Park Landgoed

Wiersserallee 9
7251LH Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1921-1925


Beschrijving van De Wiersse: banken en ronde tafeltjes

Twee, aan weerszijden van de hoofdentree van het huis De Wiersse geplaatste, houten, groen geschilderde banken met hoge getoogde rugleuning. Beide banken en de twee bijbehorende, eenvoudige ronde tafels naar Achterhoeks boerderijmodel, werden omstreeks 1924 ontworpen en gemaakt om de door architect professor Slothouwer ontworpen nieuwe entree te flankeren. De BANKEN EN DE RONDE TAFELTJES behorende tot de historische buitenplaats De Wiersse zijn van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de karakteristieke en functionele vormgeving; - vanwege de -oorspronkelijke- plaats aan weerszijden van de hoofdentree tot het huis De Wiersse. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509712
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Wiersse: banken en ronde tafeltjes in Vorden

De Wiersse: buitenplaats

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
HOOFDGEBOUW (huis De Wiersse) van de historische buitenplaats De Wiersse, waarvan de oudst bekende vermelding dateert uit 1288, toen door de..

De Wiersse: historische Tuin-en Parkaanleg

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG dateert in oorsprong uit de 18de eeuw. In de huidige tuin- en parkaanleg is deze 18de-eeuwse structuur no..

De Wiersse: De Nijhof

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Het uit ca. 1921 daterende TOEGANGSHEK dat halverwege de in 1907 weer rechtgetrokken oprijlaan staat, wordt gevormd door vier bakstenen pijl..

De Wiersse: De Berenpas

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Uit ca. 1920 daterend, eenvoudig houten, wit geschilderd LAANHEK, dat de oprijlaan aan de zuidzijde afsluit. Het hek bestaat uit twee rechth..

De Wiersse: brug en keermuren

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Tussen 1921-25 werd het huis De Wiersse voorzien van een brede aanbouw en een koepelachtige entreepartij naar ontwerp van architect professo..

Kaart & Routeplanner