Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangshek in Hulst

Graf Begraafplaats

Zoutestraat 45
4561XA Hulst
Zeeland

Bouwjaar: 1870


Beschrijving van Toegangshek

Inleiding In de noordoosthoek van de Rooms-katholieke begraafplaats gelegen toegangshek in sobere classicistische trant welk bestaat uit twee kolommen met zijhekken en een toegangshek. Deze toegang was de oorspronkelijke ingang vanaf de Zoutestraat. Omschrijving Toegangshek bestaande uit twee zware kolommen, opgetrokken uit gele baksteen en afgedekt door een hardstenen plaat waarop een hardstenen urn. Tussen de kolommen is een tweedelig smeedijzeren toegangshek aangebracht. Aan weerszijden van de kolommen bevinden zich smeedijzeren zijhekken met krullen. Waardering Toegangshek van algemeen belang als karakteristiek, samenstellend complexonderdeel. Het is tevens van ensemblewaarde vanwege het belang voor de historische ligging van de belangrijkste grafmonumenten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509694
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangshek in Hulst

Groep grafmonumenten

Zoutestraat 45
Hulst
Inleiding In het als gebied A omschreven gedeelte van het beschermde deel van de Rooms-katholieke begraafplaats, zuidelijk van het toegangs..

Grafmonument van Van Waesberghe

Zoutestraat 45
Hulst
Inleiding In het als gebied A omschreven gedeelte van het beschermde deel van de Rooms-katholieke begraafplaats gelegen grafmonument. Het m..

Groep grafmonumenten

Zoutestraat 45
Hulst
Inleiding Als gebied B omschreven gedeelte van het beschermde deel van de Rooms-katholieke begraafplaats. Het terrein omvat een door bomen ..

Sint Joseph

Carmelweg 2
Hulst
Inleiding In de jaren 1910-1911, naar ontwerp van Aloys Dr. Otto, in Neo-Romaanse trant gebouwd klooster, gesticht door Franse Maristen pat..

Bagijne- of Graauwsche Poort

Begijnepoort
Hulst
Begijnepoort. Gewelfd gemetselde enkelvoudige doorgang van baksteen, tunnelsgewijs in de aarden vestingwal aangebracht. Aan weerskanten bove..

Kaart & Routeplanner

Route naar Toegangshek in Hulst

Foto's (1)