Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groep grafmonumenten in Hulst

Graf Begraafplaats

Zoutestraat 45
4561XA Hulst
Zeeland

Bouwjaar: 1870-1900


Beschrijving van Groep grafmonumenten

Inleiding Als gebied B omschreven gedeelte van het beschermde deel van de Rooms-katholieke begraafplaats. Het terrein omvat een door bomen omzoomd laantje met oostelijk een reeks grote en monumentale graven in eclectische of classicistische trant, rug aan rug met de graven in gebied A. Aan de westzijde van het laantje bevindt zich een reeks iets eenvoudigere grote monumenten die voor een deel wat jonger zijn dan de oostelijk gelegen exemplaren. Deze iets eenvoudigere monumenten vormen een overgang naar het meer eenvoudige deel van de begraafplaats dat niet onder de bescherming valt. Omschrijving Tot de grafmonumenten aan de oostzijde van het laantje behoren een aantal exemplaren met verhoogde voetplaten waarop een verhoogde, liggende grafsteen is aangebracht. Achter de grafsteen staat in veel gevallen het eigenlijke staande monument met onder meer zuil- en frontondecoraties en voorzien van inscriptieplaten in marmer. De graven aan de westzijde van het laantje bezitten veelal lagere en eenvoudigere monumenten of inscriptieplaten. Waardering Groep grafmonumenten van algemeen belang als karakteristiek, samenstellend complexonderdeel. Het vormt tevens de overgang van het meest monumentale deel van de begraafplaats naar het meer eenvoudige gedeelte en bezit als zodanig ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509693
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groep grafmonumenten in Hulst

Groep grafmonumenten

Zoutestraat 45
Hulst
Inleiding In het als gebied A omschreven gedeelte van het beschermde deel van de Rooms-katholieke begraafplaats, zuidelijk van het toegangs..

Grafmonument van Van Waesberghe

Zoutestraat 45
Hulst
Inleiding In het als gebied A omschreven gedeelte van het beschermde deel van de Rooms-katholieke begraafplaats gelegen grafmonument. Het m..

Toegangshek

Zoutestraat 45
Hulst
Inleiding In de noordoosthoek van de Rooms-katholieke begraafplaats gelegen toegangshek in sobere classicistische trant welk bestaat uit tw..

Sint Joseph

Carmelweg 2
Hulst
Inleiding In de jaren 1910-1911, naar ontwerp van Aloys Dr. Otto, in Neo-Romaanse trant gebouwd klooster, gesticht door Franse Maristen pat..

Bagijne- of Graauwsche Poort

Begijnepoort
Hulst
Begijnepoort. Gewelfd gemetselde enkelvoudige doorgang van baksteen, tunnelsgewijs in de aarden vestingwal aangebracht. Aan weerskanten bove..

Kaart & Routeplanner

Route naar Groep grafmonumenten in Hulst

Foto's (1)