Groep grafmonumenten in Hulst

Graf Begraafplaats

Zoutestraat 45

Beschrijving van Groep grafmonumenten

Inleiding In het als gebied A omschreven gedeelte van het beschermde deel van de Rooms-katholieke begraafplaats, zuidelijk van het toegangspad, direct ten zuiden naast de voormalige entree gelegen groep grafmonumenten. De groep bestaat uit de monumenten die het meest oostelijk gelegen zijn vanaf het entreepad, tot en met de ten zuiden hiervan gelegen groep van drie monumenten met het hoge obeliskachtige monument van de familie Van Waesberghe in het midden. Omschrijving De grafmonumenten zijn onder meer uitgevoerd in gebeeldhouwd natuursteen in de vorm van een kruis of een christusbeeld op een monumentale sokkel met een daarvoor liggende grafplaat. Kenmerkend is de veel voorkomende afscheiding van de individuele grafplaatsen door een natuurstenen balustrade of een zinken ketting tussen natuurstenen kolommen. Waardering Groep grafmonumenten van algemeen belang als karakteristiek, samenstellend complexonderdeel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)