Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Processiegang voor Sint Theresia in Heikant

Kerkelijk Gebouw

Julianastraat 16
4566AG Heikant (gemeente Hulst)
Zeeland

Bouwjaar: 1934


Beschrijving van Processiegang voor Sint Theresia

Inleiding Groep van zeven kapellen of statiën, gelegen ten noord-oosten van de kerk en samen een processiegang voor St. Theresia vormend. De processiegang dateert uit 1934. Omschrijving De kapellen zijn uit metselwerk opgetrokken en bestaan uit een achterwand met een betonnen afdekking waarop een betonnen kruis is geplaatst. Tegen de achterwand is een reliëf aangebracht. Vóór de achterwand staan op de linker en rechter hoek schuin naar binnen gericht muurdammen welke met een soort borstwering aan de achterwand zijn verbonden. Over de muurdammen is een pergola-achtig element aangebracht. Waardering Processiegang van belang als karakteristiek onderdeel van het complex en als uitdrukking van het belang van dit kerkcomplex voor de regio. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509689
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Processiegang voor Sint Theresia in Heikant

Heilige Theresia v.h. Kindje Jezus

Julianastraat 16
Heikant (Gemeente Hulst)
Inleiding Noordwest-zuidoost georiënteerde éénbeukige kruiskerk naar ontwerp van F.B. Sturm gebouwd in 1930-1931. Op de oosthoek van de ..

Pastorie

Julianastraat 18
Heikant (Gemeente Hulst)
Inleiding Gelijktijdig met de naastgelegen kerk in 1930-1931 naar ontwerp van F.B. Sturm in Interbellum-architectuur gebouwde pastorie op o..

Pastorie

Hoofdstraat 6
Sint Jansteen (Gemeente Hulst)
Inleiding In de jaren 1926/'27, naar ontwerp van architect F.R.J. Rouleau in expressionistische stijl gebouwde pastorie. Tussen de vrijsta..

Sint-Joannes de Doperkerk

Hoofdstraat 4
Sint Jansteen (Gemeente Hulst)
H. Joannes de Doper. Gebouwd in 1857-1860 door onbekende architect. Driebeukige hallenkerk in sobere baksteenvormen. Voorbeeld van de z.g. s..

Boerenhoeve, het onderkelderd vrijstaand woonhuis is gedekt met pannen zadeldak

Tolweg 115
Hulst
Boerenhoeve, het onderkelderd vrijstaand woonhuis is gedekt met pannen zadeldak. De met stoeptreden toegankelijke voordeur voorzien van een ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Processiegang voor Sint Theresia in Heikant

Foto's (1)