Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boenhoek in Bergambacht

Boerderij

Benedenberg 94
2861LH Bergambacht
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1860


Beschrijving van Boenhoek

Inleiding BOENHOK rond 1860 gebouwd in Traditioneel Ambachtelijke stijl behorend een boerderij van het langhuistype. Omschrijving Boenhok opgetrokken in rode baksteen in halfsteensverband onder een met Tuiledu Nord gedekt lessenaardak. Het korte dakschild rust op een fraaie opengewerkte houten korbeel. Waardering Boenhok is cultuurhistorisch van algemeen belang als typologisch voorbeeld vaneen karakteristiek onderdeel van een boerenerf. Boenhok is architectuurhistorisch van algemeen belang vanwege de gaafheid in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. Het boenhok maakt deel uit van het boerderijcomplex dat beeldbepalend gesitueerd is en onderdeel uitmaakt van de boerderijstrook aan de Benedenberg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509518
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boenhoek in Bergambacht

Boerderij van het hallehuistype

Benedenberg 94
Bergambacht
Inleiding BOERDERIJ van het hallehuistype; de dwarsdeelvariant van de voor deze streekkenmerkende langhuisboerderij. De boerderij werd rond..

Grote hoeve gaaf bouwlichaam en hoog strodak

Benedenberg 64
Bergambacht
Grote hoeve (XVIII ?) gaaf bouwlichaam en hoog strodak. Het uit XIXc daterende woongedeelte heeft in de top van de puntgevel een neo-gotisch..

Gave hoeve met woongedeelte van onregelmatige vorm onder strodaken

Benedenberg 81
Bergambacht
Gave hoeve (XVII-XVIII) met woongedeelte van onregelmatige vorm onder strodaken. Oude kozijnen, luiken en roedenverdeling XIX A.

Hendrikahoeve, boerderij met een monumentaal dwarsgeplaatst woonhuis in Traditioneel Ambachtelijke stijl

Benedenberg 42
Bergambacht
Inleiding De BOERDERIJ met een monumentaal dwarsgeplaatst woonhuis werd gebouwd rond 1850 in Traditioneel Ambachtelijke stijl. Het erf is o..

Boerderij onder rieten zadeldak aan de voorzijde met wolfeind

Benedenberg 109
Bergambacht
BOERDERIJ uit het einde van de 17e, of begin 18e eeuw, onder rieten zadeldak aan de voorzijde met wolfeind. De voorgevel heeft vlechtingen e..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boenhoek in Bergambacht

Foto's (1)