Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Duiventil in Hornhuizen

Tuin Park Landgoed

Ommelanderweg 36
9978TC Hornhuizen (gemeente De Marne)
Groningen

Bouwjaar: 1906


Beschrijving van Duiventil

Omschrijving DUIVENTIL uit 1906 geheel opgemetseld van rode baksteen; fundering opgemetseld van gesinterde steen, is aan voorzijde open. Duiventil wordt gedekt door zadeldak van oranje Hollandse pannen. Aan voorzijde bevindt zich een opgeklampte deur; in voorgevel één en zijgevel twee kleine openingen. Waardering Duiventil van algemeen belang: - als voorbeeld van een duiventil in de provincie Groningen uit het begin van de 20ste eeuw - vanwege de redelijke mate van gaafheid - vanwege de functionele relatie met de boerderij - vanwege de typologische zeldzaamheid in de provincie Groningen (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509446
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Duiventil in Hornhuizen

Bromo

Ommelanderweg 38
Hornhuizen (Gemeente De Marne)
Omschrijving VILLABOERDERIJ bestaande uit een VOORHUIS (1906), HOOFDSCHUUR (1846), BIJSCHUUR (1846) en GARAGE. VOORHUIS heeft samengesteld..

Onrust

Ommelanderweg 9
Hornhuizen (Gemeente De Marne)
Op omgracht en met bomen beplant terrein in een hoek van de dijk gelegen terrein staande grote BOERDERIJ. Het onderkelderde voorhuis staat d..

Coupure in de Oude Provinciale Dijk

Ommelanderweg 26
Hornhuizen (Gemeente De Marne)
Omschrijving Coupure in Oude Provinciale Dijk naar de Hornhuisterpolder. Coupure is in de jaren dertig van de 20ste eeuw geconstrueerd vanw..

Midhuizen

Noorderweg 3
Vierhuizen (Gemeente De Marne)
Midhuizen. Grote boerderij van het Oldambtster type. Ingang in het midden van het voorhuis, bereikbaar langs bordes met gesmeed ijzeren leun..

Coupure in de Oude Provinciale Dijk

Ommelanderweg 18
Hornhuizen (Gemeente De Marne)
Omschrijving Coupure in Oude Provinciale Dijk naar de Hornhuisterpolder. Coupure is in 1905 aangelegd en in 1923 verruimd ten behoeve van e..

Kaart & Routeplanner

Route naar Duiventil in Hornhuizen