Meer dan 63.000 rijksmonumenten


R.K. begraafplaats in Wehe den Hoorn

Graf Begraafplaats

Warfhuisterweg 10 A
9964AX Wehe den Hoorn (gemeente De Marne)
Groningen

Bouwjaar: ca. 1875 1875 ca. 1875


Beschrijving van R.K. begraafplaats

Omschrijving Rooms-Katholieke BEGRAAFPLAATS behorende bij de Sint Bonifatiuskerk aangelegd rond 1875. De begraafplaats is een rechthoekig terrein aan de oostzijde van de Warfhuisterweg, ongeveer 100 meter ten zuiden van de Sint Bonifatiuskerk. Terrein wordt omgeven door een beukenhaag en een beplanting van loofbomen. Patroon van schelpenpaden is kruisvormig; de eerste as loopt vanaf het toegangshek in oost-westelijke richting, de tweede as loop vanaf de rouwkapel in noord-zuidelijke richting. Langs randen eveneens schelpenpaden. Op begraafplaats bevinden zich enkele kruisvormige grafmonumenten van natuursteen en enkele kruisvormige graftekens van imitatie-boomstammen op een Calvarieberg. Waardering Rooms-katholieke begraafplaats van algemeen cultuurhistorisch belang: - als voorbeeld van een Rooms-Katholieke begraafplaats uit de tweede helft van de 19de eeuw in de provincie Groningen - vanwege de hoge mate van gaafheid - vanwege de functionele relatie met de andere onderdelen van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509433
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van R.K. begraafplaats in Wehe den Hoorn

R.K. begraafplaats, hek

Warfhuisterweg 10A
Wehe den Hoorn (Gemeente De Marne)
Omschrijving BEGRAAFPLAATSHEK daterend uit ongeveer 1927, behorend bij begraafplaats van de rooms-katholieke Sint Bonifatiuskerk in Wehe-de..

R.K. begraafplaats, rouwkapel

Warfhuisterweg 10A
Wehe den Hoorn (Gemeente De Marne)
Omschrijving ROUWKAPEL op begraafplaats van de Rooms-Katholieke Sint Bonifatiuskerk in Wehe-den Hoorn. Vermoedelijk is de rouwkapel in deze..

R.K. pastorie

Warfhuisterweg 4
Wehe den Hoorn (Gemeente De Marne)
Inleiding PASTORIE behorende bij Rooms-Katholieke Sint Bonifatiuskerk in Wehe-den Hoorn die getuige inscriptie in vensters van trappenhuis ..

R.K. St. Bonifatiuskerk (zie ook foto achterzijde)

Warfhuisterweg 2
Wehe den Hoorn (Gemeente De Marne)
Inleiding RK-KERK, Sint Bonifatius genaamd, ontworpen door architect Jos.Th.J. Cuypers uit Roermond en gebouwd in de jaren 1926-1927. Cuype..

Lagere school Sint Ludgerus

Mernaweg 55
Wehe den Hoorn (Gemeente De Marne)
Inleiding SCHOOLGEBOUW behorende bij Rooms-Katholieke Sint Bonifatiuskerk, Sint Ludgerus genaamd, gebouwd in 1873 naar een ontwerp van arch..

Kaart & Routeplanner