Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hilghe-Stede, tuin in Engelse landschapsstijl in Appingedam

Tuin Park Landgoed

Heiliggravenweg 2
9901CH Appingedam
Groningen

Bouwjaar: ca. 1900 1900 ca. 1900


Beschrijving van Hilghe-Stede, tuin in Engelse landschapsstijl

Omschrijving De TUIN in Engelse landschapsstijl uit omstreeks 1900, gelegen aan de zuid- en westzijde van de villa, is rechthoekig van vorm. De tuin is opgebouwd uit een langwerpige vijver die zowel in het westelijk als zuidelijke deel ligt; aan de zuidzijde een niet-originele brug. Naast de vijver ovale en niervormige gazons met boombeplanting en bossages; treurwilg rechts aan de westzijde. De paden liggen langs de vijver en gazons; aan de zuidzijde een bergje. Waardering Tuin van algemeen cultuurhistorisch belang: - als voorbeeld van een tuin behorende bij een villacomplex uit 1900 in de provincie Groningen - vanwege de voor de landschapsstijl kenmerkende vormgeving - vanwege de tamelijk hoge mate van gaafheid - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de villa (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509401
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hilghe-Stede, tuin in Engelse landschapsstijl in Appingedam

Hilghe-Stede

Heiliggravenweg 2
Appingedam
Omschrijving De twee verdiepingen hoge, geheel onderkelderde VILLA (1900, Neo-Renaissance invloeden) op nagenoeg rechthoekige plattegrond i..

Dwarshuisboerderij onder zadeldak haaks op dat van de schuur

Jan Bronsweg 4
Appingedam
BOERDERIJ, waarvan het voorhuis als dwarsbouw is opgetrokken onder een zadeldak haaks op dat van de schuur en tussen twee topgevels.

Wierde

Pastorielaan
Solwerd (Gemeente Appingedam)
Terp. Datering: omstreeks begin jaartelling.

Hervormde kerk met klokkenstoel

Pastorielaan 5
Appingedam
Herv.Kerk. Sober zaalvormig bouwwerk onder schilddak; op de hoeken gesteund door ingezwenkte beren, 1781. De ingangszijde bekroond door fors..

Hervormde pastorie (De Weem)

Pastorielaan 1
Appingedam
Pastorie. Aan het begin van het Solwerderpad de pastorie bestaande uit een onderkelderde voorbouw onder hoog schilddak en lange lage haaks d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hilghe-Stede, tuin in Engelse landschapsstijl in Appingedam