Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Paardenstal in Blaricum

Woonhuis

Noolseweg 23
1261EA Blaricum
Noord Holland

Bouwjaar: 1927


Beschrijving van Paardenstal

Omschrijving Kleine PAARDENSTAL, bedoeld voor één paard, gebouwd op vrijwel vierkant grondplan en bedekt door onregelmatig gevormde hoge rieten kap die aan de achterzijde tot vlak boven het maaiveld is doorgetrokken. De kap heeft een zinken nokbekroning. Het decoratief gemetselde muurwerk is opgetrokken in dezelfde rode handvormsteen als het landhuis en bevat aan de westzijde een enkele, spits toelopende deur en aan de noordzijde een dubbele spits toelopende deur met opgelegde scharnieren. Beide deuren zijn opgeklampt. De zuidzijde heeft een dubbel venster van klein formaat. Waardering De paardenstal is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel onderdeel van het beschreven complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509310
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Paardenstal in Blaricum

The Golden West

Noolseweg 23
Blaricum
Omschrijving Op onregelmatig grondplan gebouwd LANDHUIS, bestaande uit parterre en grotendeels in de welvingen van de kap opgenomen verdiep..

De Merelhof

Dokter Catzlaan 2B
Blaricum
Inleiding LANDHUIS, genaamd "De Merelhof", behorende tot het complex "De Merelhof", gebouwd in 1927 naar het ontwerp van Th. Rueter in de G..

Garage

Dokter Catzlaan 2B
Blaricum
Inleiding GARAGE, behorende tot het complex "De Merelhof" en gesitueerd aan de noordwestzijde van het landhuis en gebouwd in 1935 naar het ..

De Vuurvogel

Bussummerweg 9
Blaricum
Inleiding LANDHUIS met atelier, gebouwd in 1930 naar ontwerp van de Blaricumse architect Theodoor Rueter voor mejuffrouw Gerbig. De express..

Nederland hervormde kerk

Torenlaan 16
Blaricum
Nederland Hervormde Kerk. Kerk na brand 1696 herbouwd. Tweeklaviers pneumatisch orgel met vrij pedaal en 22 registers gemaakt door H.W. Flen..

Kaart & Routeplanner

Route naar Paardenstal in Blaricum