Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakhuis in Mill

Boerderij

Roijendijk 20
5451ND Mill (gemeente Mill en Sint Hubert)
Noord Brabant

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van Bakhuis

Inleiding: BAKHUIS uit de tweede helft van de 19e eeuw. Het huisje, dat vrij op het perceel ligt, heeft een rechthoekige plattegrond,met de lange gevel aan de Roijendijk. Het bakhuis behoorde oorspronkelijk bij een andere boerderij aan de Roijendijk. Omschrijving: Het huis heeft een zadeldak gedekt met muldenpannen. De voorgevel is drie travee├źn breed met een lage deur in het midden. Links van de ingang een bolkozijn. Vensters zijn voorzien van luiken. Opgeklampte deur van kraaldelen. Het opgaande werk bestaat uit rood genuanceerde handgevormdebaksteen gemetseld in kruisverband met een cementen plint. Waardering: Het bakhuis is van algemeen belang wegens cultuurhistorisch waarde als herinnering aan de sociaal-economische ontwikkeling in het Brabantse Peelgebied. Het is gaaf bewaard gebleven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509279
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakhuis in Mill

De Korenbloem (Mill)

Molenstraat 54B
Mill (Gemeente Mill en Sint Hubert)
"De Korenbloem". Ronde stenen beltkorenmolen uit 1847.

Tongelaer

Tongelaar 12
Mill (Gemeente Mill en Sint Hubert)
Kasteel Tongelaer. Overblijfsel van het kasteel zijn een omgracht terrein, en een poorttoren waarvan de poort aan een kant dichtgezet. Onder..

Klein Garisveld

Tongelaar 24
Mill (Gemeente Mill en Sint Hubert)
Boerderij "Kleine Garisveld, uit 1820 (jaartalankers) daterende boerderij van het middenlangsdeeltype, waarvan het voorhuis aan de rechterzi..

De Doelen

Tongelaar 4
Mill (Gemeente Mill en Sint Hubert)
Landgoed de Tongelaar. Boerderij "De Doelen", in oorsprong uit 1722 (jaartalankers) daterende boerderij van het middenlangsdeeltype met dwar..

Peel-Raamstelling: verdeelwerk annex stuw

Defensiekanaal
Mill (Gemeente Mill en Sint Hubert)
Inleiding Tussen kazemat 521 en 522 ligt in het Defensiekanaal een betonnen VERDEELWERK ANNEX STUW. Deze behoort tot het oorspronkelijke on..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bakhuis in Mill