Dienstwoningen en een wachtlokaal van de Stoomtram Maatschappij Breskens-Maldeghem in Aardenburg

Draaibrug 66
4527PE Aardenburg (gemeente Sluis)

Beschrijving van Dienstwoningen en een wachtlokaal van de Stoomtram Maatschappij Breskens-Maldeghem

Inleiding Dienstwoningen en een wachtlokaal van de Stoomtram Maatschappij Breskens-Maldeghem, gebouwd rond 1893 in ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Omschrijving Object op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog en een zadeldak; aan de achterzijde twee kleine aanbouwtjes; opgetrokken in rode baksteen. De westelijke langsgevel is een lijstgevel met een middenrisaliet en houten schuiframen, waarvan één met luiken voor de onderramen. Aan de noordelijke kopgevel bevindt zich bij het voormalige wachtlokaal een houten veranda. In deze gevel voorts twee stel houten stolpdeuren met glasruiten bij de veranda en een houten deur. In de top een houten stolpraam. De achtergevel is een langsgevel met twee kleine aanbouwtjes met plat enverschillende vensters. De zuidelijke topgevel heeft een houten venster in de top. Het zadeldak is gedekt met gesmoorde kruispannen; aan de topgevels overstekken op houten klossen en aan de achtergevel een sobere goot. Het interieur is niet beoordeeld. Waardering Dienstwoningen met wachtlokaal van cultuurhistorische waarde, van algemeen belang als onderdeel van het tramlijn-complex en vanwege gaafheid van met name het exterieur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)