Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarsdeelschuur, geheel opgetrokken uit gepotdekselde houten delen op bakstenen plint in Nieuwvliet

Boerderij

Sint Jansdijk 7
4504PB Nieuwvliet (gemeente Sluis)
Zeeland

Bouwjaar: 1895


Beschrijving van Dwarsdeelschuur, geheel opgetrokken uit gepotdekselde houten delen op bakstenen plint

Dwarsdeelschuur, geheel opgetrokken uit gepotdekselde houten delen op bakstenen plint. De schuur heeft een rechthoekige plattegrond, is één bouwlaag en een wolfdak hoog en aan de noordwestzijde voorzien van een lage aanbouw met lessenaarsdakje. De langsgevel aan de mestvaalt is voorzien van een houten mendeurstel met klinket en een houten gedeelde deur. De zuidoostelijke kopgevel is voorzien van een houten gedeelde deur met daarboven een goederenluik. De zuidwestelijke langsgevel bevat een mendeurstel. Tegen de noordwestelijke kopgevel bevindt zich de lage aanbouw met lessenaarsdakje gedekt met gesmoorde pannen. Het wolfdak is gedekt met golfplaten. In het interieur onder meer stal. Waardering Dwarsdeelschuur van cultuurhistorische waarde, van waarde vanwege gaafheid en als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509228
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarsdeelschuur, geheel opgetrokken uit gepotdekselde houten delen op bakstenen plint in Nieuwvliet

Woonhuis, gebouwd in streek-eigen bouwtrant

Sint Jansdijk 7
Nieuwvliet (Gemeente Sluis)
Omschrijving Woonhuis, rond 1895 gebouwd in streek-eigen bouwtrant. Het woonhuis is één bouwlaag en een zadeldak hoog, heeft een rechthoe..

Bakhuis/karnhok en washok

Sint Jansdijk 7
Nieuwvliet (Gemeente Sluis)
Inleiding Bakhuis/karnhok en washok, rond 1895 gebouwd in streek-eigen bouwtrant. Tegenwoordig gedeeltelijk als badkamer in gebruik. Omsch..

Dwarsdeelschuur

Sint Jansdijk 7
Nieuwvliet (Gemeente Sluis)
Inleiding Dwarsdeelschuur, vrijwel geheel opgetrokken uit gepotdekselde houten delen op bakstenen plint. Vermoedelijk is de schuur aan het ..

Varkenshok

Sint Jansdijk 7
Nieuwvliet (Gemeente Sluis)
Omschrijving Varkenshok, gebouwd rond 1895 in streek-eigen bouwtrant. Het één bouwlaag met een zadeldak hoge object heeft een rechthoekig..

Molen van Nieuwvliet

Molenweg 3
Nieuwvliet (Gemeente Sluis)
Molen. Ronde, stenen bovenkruier zonder stelling, grondzeiler, ongetailleerd, bouwjaar plm 1850.

Kaart & Routeplanner

Route naar Dwarsdeelschuur, geheel opgetrokken uit gepotdekselde houten delen op bakstenen plint in Nieuwvliet