Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakhuis/karnhok en washok in Nieuwvliet

Boerderij

Sint Jansdijk 7
4504PB Nieuwvliet (gemeente Sluis)
Zeeland

Bouwjaar: 1895


Beschrijving van Bakhuis/karnhok en washok

Inleiding Bakhuis/karnhok en washok, rond 1895 gebouwd in streek-eigen bouwtrant. Tegenwoordig gedeeltelijk als badkamer in gebruik. Omschrijving Het object is één bouwlaag en een zadeldak hoog, heeft een rechthoekige plattegrond en is opgetrokken uit rode baksteen. De noordwestelijke langsgevel is voorzien van een niet origineel drielingvenster en een schuifraam. De zuidwestelijke puntgevel is in de top voorzien van een halfrond stalen raampje. De zuidoostelijke langsgevel heeft onder meer twee houten deuren naar het voormalige karnhok en washok en een houten luik, door een getoogde boog afgesloten. Tegen de noordoostelijke puntgevel is de nieuwe, platte aanbouw naar het woonhuis gebouwd, die niet voor bescherming in aanmerking komt. Het pand is voorzien van een zadeldak, gedekt met gesmoorde kruispannen en voorzien van een eenvoudige bakgoot op houten klosjes en een bakstenen schoorsteen. In het interieur onder meer oven en achter het hierboven genoemde luik een ingebouwde wastobbe. Waardering Bakhuis/karnhok/washok van cultuurhistorische waarde, van waarde vanwege herkenbaarheid en van waarde als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509226
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakhuis/karnhok en washok in Nieuwvliet

Woonhuis, gebouwd in streek-eigen bouwtrant

Sint Jansdijk 7
Nieuwvliet (Gemeente Sluis)
Omschrijving Woonhuis, rond 1895 gebouwd in streek-eigen bouwtrant. Het woonhuis is één bouwlaag en een zadeldak hoog, heeft een rechthoe..

Dwarsdeelschuur

Sint Jansdijk 7
Nieuwvliet (Gemeente Sluis)
Inleiding Dwarsdeelschuur, vrijwel geheel opgetrokken uit gepotdekselde houten delen op bakstenen plint. Vermoedelijk is de schuur aan het ..

Dwarsdeelschuur, geheel opgetrokken uit gepotdekselde houten delen op bakstenen plint

Sint Jansdijk 7
Nieuwvliet (Gemeente Sluis)
Dwarsdeelschuur, geheel opgetrokken uit gepotdekselde houten delen op bakstenen plint. De schuur heeft een rechthoekige plattegrond, is éé..

Varkenshok

Sint Jansdijk 7
Nieuwvliet (Gemeente Sluis)
Omschrijving Varkenshok, gebouwd rond 1895 in streek-eigen bouwtrant. Het één bouwlaag met een zadeldak hoge object heeft een rechthoekig..

Molen van Nieuwvliet

Molenweg 3
Nieuwvliet (Gemeente Sluis)
Molen. Ronde, stenen bovenkruier zonder stelling, grondzeiler, ongetailleerd, bouwjaar plm 1850.

Kaart & Routeplanner