Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Beaufortsluis in Walsoorden

Weg En Waterwerk

Eeckseweg 3
4588KH Walsoorden (gemeente Hulst)
Zeeland

Bouwjaar: 1906


Beschrijving van Beaufortsluis

Inleiding Sluis in de dijk tussen de Zandpolder en de Noorddijkpolder, volgens gedenkstenen herbouwd na de stormvloed van 1906. Omschrijving De sluis is opgebouwd uit gele baksteen. Aan de oostzijde bevindt zich op de dijk het houten handwindwerk met ijzeren ketting op de gemetselde opbouw met natuurstenen afdekblokken. De gemetselde waterdoorlaat wordt afgesloten door een getoogde boog. Gedenkstenen met jaartal 1906 en "J.F. de Beaufort". Waardering Waterstaatkundig element, van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde en vanwege gaafheid en zeldzaamheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509220
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Beaufortsluis in Walsoorden

Pomp

Hof te Zandeplein 1
Kloosterzande (Gemeente Hulst)
Hardstenen pomp, die mogelijk voor een deel nog XVIIIe eeuwse elementen bevat.

Raadhuis

Hof te Zandeplein 1
Kloosterzande (Gemeente Hulst)
Inleiding Gemeentehuis met aangebouwde dienstwoning, in 1909 gebouwd naar ontwerp van architect J. Wisse voor de toenmalige gemeente Honten..

Hof te Zande

Hof te Zandeplein 11
Kloosterzande (Gemeente Hulst)
Fors, gedeeltelijk onderkelderd pand met gepleisterde gevels; op het zadeldak een dakkapelletje met een bel; voordeuromlijsting met consoles..

Twee fragmenten van de opstaande zijkanten van de tombe van Gerard van Christelles in een muur van een bijgebouw van het huis Te Zande

Hof te Zandeplein 11
Kloosterzande (Gemeente Hulst)
In een muur van een bijgebouw van het huis Te Zande twee fragmenten van de opstaande zijkanten van de tombe van Gerard van Christelles 1425.

Hof te Zande: inrijhek

Hof te Zandeplein 11
Kloosterzande (Gemeente Hulst)
INRIJHEK Hof te Zande. Terzijde van het Hof te Zande een inrijhek dat toegang geeft tot de daarnaast en daarachter gelegen terreinen. Hardst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Beaufortsluis in Walsoorden