Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met woning en schuur aaneen, rond 1915 gebouwd in streek-eigen bouwtrant in Heinkenszand

Boerderij

Stenevate 9
4451KB Heinkenszand (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 1925


Beschrijving van Boerderij met woning en schuur aaneen, rond 1915 gebouwd in streek-eigen bouwtrant

Inleiding Boerderij met woning en schuur aaneen, rond 1915 gebouwd in streek-eigen bouwtrant. Omschrijving Woning met roodbruine bakstenen lijstgevel; siermetselwerk in gele en rode strengperssteen; raamdorpels in rood geglazuurde steen. Symmetrische voorgevel met in het midden houten paneeldeur en aan weerszijden H-vensters, alle met glas-in-lood in bovenlichten. In linker topgevel houten vensters. Schuurdeel in zwart geteerde, gepotdekselde delen. Langsgevel met onder meer twee stel houten mendeuren met klinket en rondboogvormig raampje; één stel wagendeuren; rechthoekige horizontale raampjes; gevelopeningen voorzien van witte omkadering. Zadeldak en gootlijst doorlopend over woonhuis en schuur; zadeldak gedekt met gesmoorde tuile du nord en bij schuurdeel hoger opgaand. Overstekken op klossen, strakke windveren en geprofileerde stokmakelaar. Waardering Boerderij van waarde als gaaf voorbeeld van een type. Van architectuurhistorische en ensemblewaarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509202
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met woning en schuur aaneen, rond 1915 gebouwd in streek-eigen bouwtrant in Heinkenszand

Hekpijlers aan de toegang tot de kerkdreef bakstenen hekpijlers met schilddragende leeuwen

Hekpijlers Kerkdreef
Heinkenszand (Gemeente Borsele)
Hekpijlers aan de toegang tot de Kerkdreef (welke voert naar de R.K. Kerk op het terrein van het voormalig Slot Barbestein), bakstenen hekpi..

Lourdesgrot

Kerkdreef 6
Heinkenszand (Gemeente Borsele)
Inleiding Lourdesgrot, volgens gedenksteen uit 1911. De grot bevindt zich ten noordoosten van de kerk. Omschrijving Lourdesgrot, geheel o..

Sint-Blasiuskerk

Kerkdreef 4
Heinkenszand (Gemeente Borsele)
St. Blasius, 1864, door P.W. Schrauwen. Neogotische pseudobasiliek met driezijdig gesloten koor en zij-apsiden, de drie schipbeuken onder ee..

Pastorie

Kerkdreef 4
Heinkenszand (Gemeente Borsele)
Inleiding Pastorie van de aangrenzende Rooms Katholieke kerk, in 1905 in overgangs-architectuur gebouwd naar ontwerp van C.P.W. Dessing. O..

Het terrein, achter en terzijde van de boerderij Slot ter Nisse

Dorpsstraat 91
Heinkenszand (Gemeente Borsele)
Het terrein, achter en terzijde van de boerderij Slot ter Nisse, vanaf de straat terzijde van de kerk toegankelijk via een ingang waar zich ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij met woning en schuur aaneen, rond 1915 gebouwd in streek-eigen bouwtrant in Heinkenszand