Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis in Ellewoutsdijk

Kasteel Buitenplaats

Langeviele 6
4437AB Ellewoutsdijk (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 1840-1900


Beschrijving van Koetshuis

Onderdeel 25 Omschrijving Koetshuis op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met golfplaat. De gevels zijn wit gepleisterd. De westelijke kopgevel is voorzien van een afgeronde houten wagendeur, een rond venster met geprofileerde gepleisterde omlijsting in de top, en windveer met makelaar. In de langsgevels bevinden zich houten rondboogramen met geprofileerde, gepleisterde omlijsting. Waardering Koetshuis van cultuurhistorische en ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509187
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis in Ellewoutsdijk

Marmeren borstbeeld man

Langeviele 6
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 8 Omschrijving Vierkante, natuurstenen sokkel met marmeren borstbeeld van een man, in de noordwesthoek van de voortuin. Waarder..

Beeld Mercurius

Langeviele 6
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 9 Omschrijving Rechthoekige gepleisterde sokkel met beeld van Mercurius ten voeten uit, uit de 18e eeuw, in de noordoosthoek van..

Marmeren beeld dolfijn

Langeviele 6
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 10 Omschrijving Marmeren tuinbeeld, voorstellende een dolfijn met daarop een putto in een schelp, in de zuidoosthoek van de voor..

Toegangshek

Langeviele 6
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 11 Omschrijving IJzeren toegangshek met Chinoiserie-motieven, gelegen aan het eind van de oprijlaan. Vermoedelijk daterend uit d..

IJzeren hek

Langeviele 6
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 12 Omschrijving IJzeren hekwerk tussen gepleisterde kolommen die gedeeltelijk bekroond worden door gietijzeren vazen. Het hek vo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Koetshuis in Ellewoutsdijk

Foto's (4)