Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Lottenlust in Ellewoutsdijk

Tuin Park Landgoed

Langeviele 6
4437AB Ellewoutsdijk (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 1840-1900


Beschrijving van Lottenlust

Onderdeel 17 Omschrijving Tuinhuis, "Lottenlust" genaamd, gelegen ten zuiden van de 8-vormige vijver achter het woonhuis. Het houten tuinhuis is 6-hoekig en dateert vermoedelijk uit de 19e eeuw. Het is aan drie zijden voorzien van dubbele, openslaande houten deuren met glasruiten. Het zeshoekige tentdak heeft een overkraging met een uitgezaagde dakrand. In de nok een puntige bekroning met een bol. Waardering Tuinhuis van cultuurhistorische en ensemblewaarde en van waarde vanwege zeldzaamheid en gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509179
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Lottenlust in Ellewoutsdijk

Marmeren borstbeeld man

Langeviele 6
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 8 Omschrijving Vierkante, natuurstenen sokkel met marmeren borstbeeld van een man, in de noordwesthoek van de voortuin. Waarder..

Beeld Mercurius

Langeviele 6
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 9 Omschrijving Rechthoekige gepleisterde sokkel met beeld van Mercurius ten voeten uit, uit de 18e eeuw, in de noordoosthoek van..

Marmeren beeld dolfijn

Langeviele 6
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 10 Omschrijving Marmeren tuinbeeld, voorstellende een dolfijn met daarop een putto in een schelp, in de zuidoosthoek van de voor..

Toegangshek

Langeviele 6
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 11 Omschrijving IJzeren toegangshek met Chinoiserie-motieven, gelegen aan het eind van de oprijlaan. Vermoedelijk daterend uit d..

IJzeren hek

Langeviele 6
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 12 Omschrijving IJzeren hekwerk tussen gepleisterde kolommen die gedeeltelijk bekroond worden door gietijzeren vazen. Het hek vo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Lottenlust in Ellewoutsdijk

Foto's (4)