Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Park Zorgvliet ten noorden van Langeviele 5 in Ellewoutsdijk

Tuin Park Landgoed

Langeviele 5
4437AA Ellewoutsdijk (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 1840-1900


Beschrijving van Park Zorgvliet ten noorden van Langeviele 5

Onderdeel 3 Inleiding Park van de oorspronkelijke buitenplaats "Zorghvliet", gelegen ten noorden/noordwesten van de woning op Langeviele no.5 (die niet voor bescherming in aanmerking komt). De opzet en het karakter van het huidige terrein volgt grotendeels de oude hoofdlijnen. Omschrijving Het terrein bestaat uit een open ruimte, grotendeels omsloten door opgaand geboomte en begroeiing. In het open terrein bevindt zich een vijvertje met een vorm die in de landschapsaanleg past. Het terrein is langs de buitenrand voorzien van een omlopend pad. In het verlengde van de Zwinweg is de opgaande, omsluitende begroeiing onderbroken. Hier bevindt zich een 19e eeuws beeld, voorstellende Ceres. Waardering Onderdeel van buitenplaats-terrein, van algemeen belang als functioneel onderdeel van het totale complex en vanwege ruimtelijk-historische waarde als goed herkenbaar voorbeeld van 19e eeuwse tuinaanleg en van zeldzaamheidswaarde vanwege het op het terrein voorkomende tuinbeeld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509165
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Park Zorgvliet ten noorden van Langeviele 5 in Ellewoutsdijk

Park Zorgvliet ten zuiden van Langeviele 5

Langeviele 5
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 2 Inleiding Park en overtuin van de oorspronkelijke buitenplaats "Zorghvliet", gelegen naast (voornamelijk ten zuiden van) de wo..

Vijf ijzeren vazen

Langeviele 5
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 30 Omschrijving Vijf tuinvazen in de zogenaamde overtuin. De ijzeren tuinvazen staan ieder op een sokkel. Waardering Tuinvazen..

Gietijzeren beeld engel

Langeviele 5
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 31 Omschrijving Gietijzeren beeld van een engel ten voeten uit met een trompet, geplaatst op een sokkel. Het beeld staat aan de ..

Kunstmatige ruïne

Langeviele 5
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 32 Omschrijving Kunstmatige ruïne uit de 19e eeuw, vermoedelijk opgetrokken uit afbraakgesteente van het middeleeuwse "Huis te ..

Gietijzeren beeld Ceres

Langeviele 5
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 33 Omschrijving Tuinbeeld in de noordoosthoek van het park ten noorden van de woning op Langeviele 5 (in het verlengde van de Zw..

Kaart & Routeplanner

Route naar Park Zorgvliet ten noorden van Langeviele 5 in Ellewoutsdijk