Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tramstation in Oudelande

Gebouw

Stationsstraat 8
4436RV Oudelande (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 1927


Beschrijving van Tramstation

Inleiding Tramstation Oudelande, in 1927 in Interbellum-architectuur gebouwd. Omschrijving Eén bouwlaag hoog met grote kapverdieping met zadeldak, op rechthoekige plattegrond. Opgetrokken uit roodbruine baksteen; houten beschot in top van topgevels. Grotendeels originele deur- en raamvormen met gerenoveerde kozijnen. Overhangende daklijst en zadeldak gedekt met rode holle pannen. Waardering Tramstation van cultuurhistorische en ensemblewaarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509149
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tramstation in Oudelande

Kleine goederenloods naast station Oudelande

Stationsstraat 8
Oudelande (Gemeente Borsele)
Inleiding Kleine goederenloods naast station Oudelande, in 1927 gebouwd onder invloed van streek-eigen bouwtrant. Omschrijving Rechthoeki..

Spoorbaan van de remise in Goes via 's-Gravenpolder, Langeweegje, Hoedekenskerke en Baarland tot aan de oostzijde van de Stationsstraat bij station Ou ..

Stationsstraat 8
Oudelande (Gemeente Borsele)
Omschrijving Spoorbaan van de remise in Goes via 's-Gravenpolder, Langeweegje, Hoedekenskerke en Baarland tot aan de oostzijde van de Stati..

't hof De Dierik

Dierikweg 1
Oudelande (Gemeente Borsele)
Omschrijving Landhuis met woning voor kastelein, op langwerpige, rechthoekige plattegrond met twee dwarsbeuken. Aan westzijde langsgevel, ..

Schuur op L-vormige plattegrond

Dierikweg 1
Oudelande (Gemeente Borsele)
Omschrijving Schuur op L-vormige plattegrond; noord-zuid vleugel bestaat uit begane grond met zadeldak tussen topgevels; west-oost vleugel ..

Varkenshok, één bouwlaag hoog met zadeldak

Dierikweg 1
Oudelande (Gemeente Borsele)
Omschrijving Varkenshok, één bouwlaag hoog met zadeldak; langwerpige rechthoekige plattegrond met aan noordzijde kleine uitbouw met dwars..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)