Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Woonhuis op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak, opgetrokken uit roodbruine baksteen in Heinkenszand

Heinkenszandseweg 44
4451NX Heinkenszand (gemeente Borsele)

Bouwjaar: ca. 1880

Beschrijving van Woonhuis op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak, opgetrokken uit roodbruine baksteen

Omschrijving Woonhuis op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak, opgetrokken uit roodbruine baksteen. Symmetrische voorgevel (lijstgevel) met centrale ingangspartij met bovenlicht en aan weerszijden twee houten schuiframen met roedeverdeling. Voorgevel voorzien van gepleisterde lisenen aan weerszijden van voordeur en hoekklisenen; gepleisterde raamomlijstingen en fries. Linker topgevel met halfrond venster met roedeverdeling. Achtergevel sober met drie vensters. Zadeldak gedekt met gesmoorde hollandse pannen, overhangende daklijst. Waardering Woonhuis met bijzondere geveldetaillering, van architectuurhistorische belang, van waarde vanwege gaafheid en ensemblewaarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)