Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur op L-vormige plattegrond in Oudelande

Boerderij

Dierikweg 1
4436RW Oudelande (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 1920-1921


Beschrijving van Schuur op L-vormige plattegrond

Omschrijving Schuur op L-vormige plattegrond; noord-zuid vleugel bestaat uit begane grond met zadeldak tussen topgevels; west-oost vleugel eveneens begane grond met zadeldak, dat aan oostzijde is aangekapt aan andere vleugel. Langsgevel aan oostzijde voorzien van vijf stel gekoppelde wagendeuren en een enkele deur met boven de middelste wagendeur een door de gootlijst brekende dakkapel met goederenluiken; twee halfronde houten deuren en vier vensters met roedeverdeling. Zuidgevel met rechts topgevel met halfronde, dubbele deur en twee horizontale vensters met roedeverdeling op begane grond en halfronde goederendeur en twee kleine vensters op verdieping. Links langsgevel met in midden een door de gootlijst opgaande mendeur met dwarskapje en aan weerszijden twee horizontale vensters met roedeverdeling. Kopgevel aan westzijde voorzien van halfronde deur met aan weerszijden horizontale vensters met roedeverdeling en luiken; een venster in top. Gevels aan mestvaalt grenzend voorzien van diverse dubbele en enkele deuren en horizontale vensters met roedeverdeling. Noordelijke kopgevel met op begane grond twee deuren en twee vensters en op verdieping halfronde goederendeur en twee vensters. Object voorzien van diverse waterputten tegen de gevels en regenpijpomtimmeringen. In interieur hoofdopzet nog gaaf met onder meer kalverhokje met voerruifjes, graanzolder, maalderij e.d.; voormalige stallen uitgebroken. Waardering Schuur van belang als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509132
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur op L-vormige plattegrond in Oudelande

't hof De Dierik

Dierikweg 1
Oudelande (Gemeente Borsele)
Omschrijving Landhuis met woning voor kastelein, op langwerpige, rechthoekige plattegrond met twee dwarsbeuken. Aan westzijde langsgevel, ..

Varkenshok, één bouwlaag hoog met zadeldak

Dierikweg 1
Oudelande (Gemeente Borsele)
Omschrijving Varkenshok, één bouwlaag hoog met zadeldak; langwerpige rechthoekige plattegrond met aan noordzijde kleine uitbouw met dwars..

Schuur op rechthoekige plattegrond

Dierikweg 1
Oudelande (Gemeente Borsele)
Omschrijving Schuur op rechthoekige plattegrond, in 1928 aan het complex toegevoegd. Eén bouwlaag hoog met zadeldak. Langsgevels ieder me..

Kippenren op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak

Dierikweg 1
Oudelande (Gemeente Borsele)
Omschrijving Kippenren op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak. Oostelijke zijgevel gedeeltelijk open; horizontaal ve..

Dubbele garage op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak

Dierikweg 1
Oudelande (Gemeente Borsele)
Omschrijving Dubbele garage op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak. Zuidelijke kopgevel met twee stel getoogde dubb..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur op L-vormige plattegrond in Oudelande

Foto's (1)