Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Verdiepingloze stal op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak, evenwijdig naast de schuur geplaatst in Borssele

Boerderij

Ossenweg 6
4454PR Borssele (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 1800-1900


Beschrijving van Verdiepingloze stal op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak, evenwijdig naast de schuur geplaatst

Inleiding Verdiepingloze stal op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak,evenwijdig naast de schuur geplaatst. Beschrijving Stal met gevels opgetrokken uit gele baksteen en voorzien van getoogdedeuren en halfronde raampjes. Zadeldak gedekt met gesmoorde pannen. Waardering Stal van algemeen belang vanwege ensemblewaarde als onderdeel van een monumentaal complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509129
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Verdiepingloze stal op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak, evenwijdig naast de schuur geplaatst in Borssele

Traditionele verdiepingloze woning met langsgevel op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak

Ossenweg 6
Borssele (Gemeente Borsele)
Inleiding Traditionele verdiepingloze woning met langsgevel op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak. Waarschijnlijk begin 19e eeuw g..

Geheel bakstenen landbouwschuur op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak

Ossenweg 6
Borssele (Gemeente Borsele)
Inleiding Geheel bakstenen landbouwschuur op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak, gebouwd begin 20ste eeuw, met drie mendeurstellen..

Akkeet annex zomerhuis

Ossenweg 6
Borssele (Gemeente Borsele)
Inleiding In het verlengde naast het woonhuis geplaatste bakkeet annex zomerhuis,behorend tot de oudste boerderijcomplex onderdelen. Omsch..

Hof Reijgersberg

Kaaiweg 28
Borssele (Gemeente Borsele)
Van "Hof Reijgersberg" is slechts beschermd de schuur met houten geteerde wanden op stenen plintje met rieten wolfdak. Opgewipt dak boven dr..

Woonhuis-schuur

's-Heerenhoeksedijk 52
Ovezande (Gemeente Borsele)
Inleiding Traditionele, aaneengebouwde woonhuis-schuur combinatie waarbij de schuur in de huidige opzet, met twee mendeurstellen, op een mi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Verdiepingloze stal op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak, evenwijdig naast de schuur geplaatst in Borssele