Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Jacht- en Vislust: stal in Diemen

Boerderij

Overdiemerweg 13
1111PN Diemen
Noord Holland

Bouwjaar: ca. 1885 1885 ca. 1885


Beschrijving van Jacht- en Vislust: stal

Inleiding STAL, onderdeel van het complex van dwarshuisboerderij 'Jacht- en Vislust', daterend uit omstreeks 1885 en gelegen ten noorden van het stalgedeelte van het hoofdgebouw. Omschrijving De stal op rechthoekige plattegrond opgetrokken in baksteen (in halfsteenverband met gepleisterde voet) onder zadeldak met gesmoorde oudhollandse pannen. De nok ligt evenwijdig aan de stal van het hoofdgebouw. De voorgevel (W) bevat een excentrisch geplaatste dubbele staldeur en rechts daarvan een venster. In de geveltop bevindt zich een ijzeren rozetvenster. De linkerzijgevel (N) bevat vijf halfronde stalramen en een deur. De rechterzijgevel (Z) ligt vrijwel tegen de gevel van de hoofdstal. De achtergevel (O) bevat een deur en een houten bovenluik. Waardering De stal is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt als voorbeeld van een laat-19de-eeuws stalgebouw. De stal is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex van dwarshuisboerderij 'Jacht- en Vislust'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509019
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Jacht- en Vislust: stal in Diemen

Jacht- en Vislust: dwarshuisboerderij

Overdiemerweg 13
Diemen
Inleiding DWARSHUISBOERDERIJ, hoofdonderdeel van het complex van dwarshuisboerderij 'Jacht- en Vislust'. Het dwarshuis van de boerderij vor..

Jacht- en Vislust: erfscheiding

Overdiemerweg 13
Diemen
Inleiding ERFSCHEIDING, onderdeel van het complex van dwarshuisboerderij 'Jacht- en Vislust', daterend uit het laatste kwart van de 19de (s..

Uitwaterringssluis

Amsterdam-Rijnkanaal
Diemen
KEERSLUIS bij De Diemen, gebouwd in 1937-1938 door Rijkswaterstaat Directie Utrecht, als onderdeel van de werken aan het Amsterdam-Rijnkanaa..

Transformatorzuil (ook wel Peperbus)

Kanaaldijk te hoogte van de Overdiemerweg
Diemen
Inleiding TRANSFORMATORZUIL, ook wel aangeduid als 'Peperbus', naar ontwerp van architect J.M. van der Mey (1878-1949) in 1911 geconstrueer..

Tankstation "De Blokhut"

Muiderstraatweg 59
Diemen
BENZINESTATION 'De Blokhut' annex woningen, gebouwd in expressionistische trant voor pomphouder F.J. Smits in 1938-1939. Het gebouw verving ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Jacht- en Vislust: stal in Diemen

Foto's (1)