Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Cruyvoort: bakhuis in Maarsbergen

Boerderij

Maarnse Grindweg 49
3953LS Maarsbergen (gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Utrecht

Bouwjaar: 1880-1900


Beschrijving van Cruyvoort: bakhuis

Omschrijving complexonderdeel 2 Het BAKHUIS is rechts van het hoofdgebouw gelegen en heeft een rechthoekige plattegrond. Het telt ,,n bouwlaag onder een met pannen gedekt zadeldak met de nok haaks op de weg. De topgevels zijn voorzien van vlechtingen. De voorgevel bevat een samengesteld venster met een groot middenvenster en kleinere zijvensters. Boven dit venster is een wenkbrauw aangebracht. Erboven bevindt zich een rond venster. Tegen de dakrand is een daklijst aangebracht. De linkergevel bevat de ingang. In de rechtergevel zit een rond venster. Tegen de achtergevel is een gemak gezet onder een lessenaarsdak. De deur bevindt zich aan de linkerzijde. In het interieur zijn de oven en de schoorsteen aanwezig. Voor het bakhuis staat een leilinde. Waardering complexonderdeel 2 Het object is van architectuurhistorische waarde vanwege het bouwtype en de detailleringen van de voorgevel en tevens van ensemblewaarde in combinatie met de overige objecten en de omgeving. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508998
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Cruyvoort: bakhuis in Maarsbergen

Cruyvoort: rieten kapberg

Maarnse Grindweg 49
Maarsbergen (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving complexonderdeel 3 De rieten KAPBERG ligt rechts achteraan op het erf, achter het bakhuis en de boerderij. De kapberg bestaat ..

Cruyvoort: langhuisboerderij

Maarnse Grindweg 49
Maarsbergen (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving complexonderdeel 1 De haaks op de weg gelegen LANGHUISBOERDERIJ telt één bouwlaag onder een met grijze Hollandse pannen gede..

Huis Maarsbergen: boerderij met bakhuis, schuur en hooiberg

Maarnse Grindweg 49
Maarsbergen (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
BOERDERIJ met BAKHUIS, SCHUUR en HOOIBERG, behorende tot Huis Maarsbergen en gelegen ten noorden van het huis aan de overzijde van de Maarns..

Huis Maarsbergen: tolhuis

Maarnse Grindweg 51
Maarsbergen (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
TOLHUIS, behorende tot Huis Maarsbergen, gelegen aan de centrale hoofdas en daterend uit het midden van de 19de eeuw. Tot 1925 als tolhuis i..

Boerderij "De Brink"

Maarnse Grindweg 47
Maarsbergen (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
BOERDERIJ "De Brink", behorende tot Huis Maarsbergen en gelegen aan de overzijde van de Maarnse Grindweg ten noordwesten van het kasteel. 19..

Kaart & Routeplanner

Route naar Cruyvoort: bakhuis in Maarsbergen

Foto's (2)