Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur De Riete-Rietman, opgetrokken in rode machinale baksteen onder een deels met riet, deels met rode Hollandse pannen gedekt wolfsdak in Lettele

Boerderij

Spanjaardsdijk 92
7434RT Lettele (gemeente Deventer)
Overijssel

Bouwjaar: 1876


Beschrijving van Schuur De Riete-Rietman, opgetrokken in rode machinale baksteen onder een deels met riet, deels met rode Hollandse pannen gedekt wolfsdak

Omschrijving Schuur opgetrokken in rode machinale baksteen onder een deels met riet, deels met rode Hollandse pannen gedekt wolfdak. Voorgevel (N) met baander, een gietijzeren, rondboogvormig venster als in de achtergevel van de boerderij, een segmentboogvormige staldeur en een venster. In de achtergevel een baander met aan weerszijden een gietijzeren, rondboogvormig venster en een staldeur. Waardering Schuur van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - als onderdeel van het agrarisch ensemble; - vanwege de ruimtelijke en visuele relatie met de boerderij; - vanwege de gaafheid van het exterieur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508963
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur De Riete-Rietman, opgetrokken in rode machinale baksteen onder een deels met riet, deels met rode Hollandse pannen gedekt wolfsdak in Lettele

Boerderij De Riete-Rietman met dwars geplaatst woonhuis opgetrokken in rode machinale baksteen onder rietgedekt schilddak, het bedrijfsgedeelte onder ..

Spanjaardsdijk 92
Lettele (Gemeente Deventer)
Omschrijving Boerderij met dwarsgeplaatst woonhuis opgetrokken in rode machinale baksteen onder rietgedekt schilddak, het bedrijfsgedeelte ..

"De Tempel," boerderij met dwars woonhuis onder een met riet gedekt schilddak. Schuifvensters met strekken en roedenverdeling en met luiken behangen. ..

Kanaaldijk West 31
Schalkhaar (Gemeente Deventer)
Boerderij met dwars woonhuis onder een met riet gedekt schilddak. Schuifvensters met strekken en roedenverdeling en met luiken behangen. Rec..

Poortgebouw van kazerne-complex (Westenberg Kazerne), vormgegeven in een zakelijke stijl

Spanjaardsdijk 47
Schalkhaar (Gemeente Deventer)
Inleiding POORTGEBOUW van KAZERNE-complex, vormgegeven in een zakelijke stijl. Omdat de overige gebouwen van het complex te veel gewijzigd ..

De Grote Brander, boerderij met karnhuis, boerenbedrijf tot 2001

Oerdijk 192
Okkenbroek (Gemeente Deventer)
"De Grote Brander". Boerderij met dwars woonhuis onder rieten schilddak en stal onder rieten wolfdak. Het woonhuis heeft een twaalfruits sch..

"Elmerink": boerderijtje onder gedeeltelijk met riet gedekt wolfdak. In de voorgevel datering in jaarankers 1774. Varkensstal van hout en baksteen ond ..

Holterweg 113
Lettele (Gemeente Deventer)
"Elmerink". Boerderijtje onder gedeeltelijk met riet gedekt wolfdak. In de voorgevel datering in jaarankers 1774. Vijftienruitsschuifvenster..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur De Riete-Rietman, opgetrokken in rode machinale baksteen onder een deels met riet, deels met rode Hollandse pannen gedekt wolfsdak in Lettele

Foto's (2)