Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Singraven: schuur in Denekamp

Kasteel Buitenplaats

Schiphorstdijk 6
7591PS Denekamp (gemeente Dinkelland)
Overijssel

Bouwjaar: 1935


Beschrijving van Singraven: schuur

Inleiding SCHUUR uit ca. 1935 behorende bij het landgoed Singraven ten westen van het watermolenensemble, gelegen aan de bosrand. Omschrijving De schuur is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken in rode baksteen onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met wolfeinden en windveren. Links en rechts van de getoogde baander zijn in de zuidelijke eindgevel kleine ronde vensters geplaatst en in de noordelijke eindgevel vierruits vensters. De lange gevels zijn geleed door drie vierruits stalvensters. Waardering De schuur is van algemeen cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de karakteristieke sobere en doelmatige vormgeving - de gaafheid van het exterieur - de ruimtelijke en functionele relatie met de overige onderdelen van het landgoed Singraven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508959
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Singraven: schuur in Denekamp

Singraven: dubbele dienstwoning

Schiphorstdijk 6
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding Dubbele DIENSTWONING uit 1921 behorende bij het watermolenensemble van het landgoed Singraven. De dienstwoningen bevinden zich we..

Boerderij met jachtkamer met voormalige gelagkamer en schuur, behorende tot het watermolenensemble op het landgoed singraven, dat zich ten noordwesten ..

Schiphorstdijk 4
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving Voormalig MOLENAARSHUIS met JACHTKAMER behorend tot het watermolenensemble van de buitenplaats Singraven verder bestaande uit..

Singraven: schuur

Schiphorstdijk 6
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding SCHUUR uit 1932 behorende bij het landgoed Singraven gelegen tegenover (Z) de dienstwoningen van het watermolenensemble. Omschri..

kasteel buitenplaats

Schiphorstdijk 4
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving Een in aanleg 15de-eeuwse STUW gebouwd in de Omdinkel om de molen bij gebruik van voldoende water te voorzien. Natuurstenen s..

kasteel buitenplaats

Schiphorstdijk 2
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving WATERMOLEN met KEIENPAD. Voor de watermolen is de vroegste wegverharding in de vorm van een keienpad nog aanwezig; het keie..

Kaart & Routeplanner

Route naar Singraven: schuur in Denekamp