Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Singraven: schuur in Denekamp

Kasteel Buitenplaats

Schiphorstdijk 6
7591PS Denekamp (gemeente Dinkelland)
Overijssel

Bouwjaar: 1932


Beschrijving van Singraven: schuur

Inleiding SCHUUR uit 1932 behorende bij het landgoed Singraven gelegen tegenover (Z) de dienstwoningen van het watermolenensemble. Omschrijving De schuur is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken in rode baksteen onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak. De geveltoppen van de eindgevels (O en W) zijn beschoten en voorzien van windveren met geveltekens. Links en rechts van de getoogde baander met zandstenen sierstenen zijn kleine ronde vensters met ijzeren roeden geplaatst. De lange gevels (N en Z) zijn geleed door vijf getoogde negenruits stalvensters met ijzeren roeden en waterdorpels. Waardering De schuur tegenover de watermolens is van algemeen cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de karakteristieke sobere en doelmatige vormgeving - de gaafheid van het exterieur - de ruimtelijke en functionele relatie met de overige onderdelen van het landgoed Singraven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508958
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Singraven: schuur in Denekamp

Singraven: dubbele dienstwoning

Schiphorstdijk 6
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding Dubbele DIENSTWONING uit 1921 behorende bij het watermolenensemble van het landgoed Singraven. De dienstwoningen bevinden zich we..

Singraven: schuur

Schiphorstdijk 6
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding SCHUUR uit ca. 1935 behorende bij het landgoed Singraven ten westen van het watermolenensemble, gelegen aan de bosrand. Omschrij..

tuin park landgoed

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving TOEGANGSHEKJE. De zij-ingang van het park is voorzien van een vroeg-20ste-eeuws ijzeren hekje bestaande uit twee hekvleugels o..

Boerderij met jachtkamer met voormalige gelagkamer en schuur, behorende tot het watermolenensemble op het landgoed singraven, dat zich ten noordwesten ..

Schiphorstdijk 4
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving Voormalig MOLENAARSHUIS met JACHTKAMER behorend tot het watermolenensemble van de buitenplaats Singraven verder bestaande uit..

kasteel buitenplaats

Schiphorstdijk 4
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving Een in aanleg 15de-eeuwse STUW gebouwd in de Omdinkel om de molen bij gebruik van voldoende water te voorzien. Natuurstenen s..

Kaart & Routeplanner

Route naar Singraven: schuur in Denekamp