Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Singraven: toegangshek, gelegen aan het einde van de kasteellaan aan de zuidkant van de molendijk voor het huis singraven, behorende tot de buitenplaats singraven in Denekamp

Tuin Park Landgoed

Kasteellaan 1
7591PT Denekamp (gemeente Dinkelland)
Overijssel

Bouwjaar: 1937


Beschrijving van Singraven: toegangshek, gelegen aan het einde van de kasteellaan aan de zuidkant van de molendijk voor het huis singraven, behorende tot de buitenplaats singraven

Inleiding TOEGANGSHEK, gelegen aan het einde van de Kasteellaan (Z) aan de zuidkant van de Molendijk voor het huis Singraven, behorende tot de buitenplaats Singraven. De toegangshekken op de Kasteellaan verschillen duidelijk van elkaar. Omschrijving Een zwart geverfd smeedijzeren toegangshek in eclectische vormgeving met twee in spijlpunten eindigende vleugels. Op de smeedijzeren brede pijlers waarin de vleugels hangen bevinden zich lantaarns met details in bladgoud. Aan weerszijden van deze elementen is een laag rechtgesloten hek geplaatst dat wordt onderbroken door twee lage staanders. Waardering Het toegangshek aan het einde van de Kasteellaan (Z) aan de zuidkant van de Molendijk is van algemeen cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang vanwege: - de eclectische vormgeving - de ruimtelijke en functionele relatie met de overige onderdelen van het landgoed Singraven - het markeren van het einde van de Kasteellaan. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508939
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Singraven: toegangshek, gelegen aan het einde van de kasteellaan aan de zuidkant van de molendijk voor het huis singraven, behorende tot de buitenplaats singraven in Denekamp

tuin park landgoed

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving BORSTBEELDEN OP PIËDESTAL. Ten oosten van de toegangsweg naar het huis op het voorterrein staan twee 18de-eeuwse hoge zandst..

tuin park landgoed

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving Aan weerszijden van de toegangsweg naar het huis op het voorterrein staan zes identieke TUINVAZEN op Bentheimer zandstenen s..

tuin park landgoed

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving In het park bevinden zich vijf eenvoudige natuurstenen TUINBANKJES staande op consoles (XIII). a. ten oosten van de oprij..

Singraven: grafkelder

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding GRAFKELDER met zerk behorende tot de buitenplaats Singraven, in 1864 voltooid in opdracht van Hendrik Jan Bernard Roessingh Udink..

tuin park landgoed

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving Voor het huis staat een 18de-eeuwse hardstenen SOKKEL met ZONNEWIJZER (buiten het seizoen in opslag). De consolevormige so..

Kaart & Routeplanner

Route naar Singraven: toegangshek, gelegen aan het einde van de kasteellaan aan de zuidkant van de molendijk voor het huis singraven, behorende tot de buitenplaats singraven in Denekamp

Foto's (1)