Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Singraven: toegangshek, behorende bij de buitenplaats singraven, gelegen aan begin van kasteellaan tussen twee poortwoningen in Denekamp

Tuin Park Landgoed

Kasteellaan 1
7591PT Denekamp (gemeente Dinkelland)
Overijssel

Bouwjaar: 1937
Architect: Andries de Maaker


Beschrijving van Singraven: toegangshek, behorende bij de buitenplaats singraven, gelegen aan begin van kasteellaan tussen twee poortwoningen

Inleiding TOEGANGSHEK uit 1937, behorende bij de buitenplaats Singraven, gelegen aan begin van Kasteellaan (N), tussen twee poortwoningen. De drie toegangshekken op de Kasteellaan verschillen duidelijk van elkaar. Omschrijving Een van buitenaf (N) gezien concaaf zwart geverfd smeedijzeren toegangshek met twee vleugels tussen smeedijzeren opengewerkte pijlers, onder een ellipsboog. In de bekroning en onder de spijlpunten is het voorzien van details in bladgoud, zoals de naam "Singraven". Waardering Het toegangshek aan het begin van de Kasteellaan (N) is van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met de overige onderdelen van het landgoed Singraven - vanwege de vormgeving van de bekroning en smeedijzeren pijlers - als onderdeel van het ensemble (met de poortwoningen) dat het begin van de Kasteellaan markeert. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508938
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Singraven: toegangshek, behorende bij de buitenplaats singraven, gelegen aan begin van kasteellaan tussen twee poortwoningen in Denekamp

Singraven: twee identieke poortwoningen

Kasteellaan 1
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding Twee identieke POORTWONINGEN uit 1937, van de architect Andries de Maaker, behorende tot de buitenplaats Singraven. De poortwonin..

Singraven: badhuis behorende bij de buitenplaats singraven

Kasteellaan 1
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding BADHUIS uit 1937 van de architect Andries de Maaker, behorende bij de buitenplaats Singraven. Het badhuis is gelegen achter de we..

tuin park landgoed

Kasteellaan 2
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving TUINVAZEN. Aan weerszijden van de Kasteellaan op circa 500 meter afstand van het huis staan twee monumentale 18de-eeuwse Bent..

Singraven: dubbele dienstwoning

Kasteellaan 4
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding Dubbele dienstwoning uit 1933 behorend bij het landgoed Singraven. De dienstwoningen bevinden zich westelijk van de Kasteellaan t..

Auskamp

Ootmarsumsestraat 63
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE, "Auskamp" gelegen op compleet en in stijl uitgevoerd erf, behorende bij het landgoed Singraven. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)