Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Singraven: badhuis behorende bij de buitenplaats singraven in Denekamp

Gebouw

Kasteellaan 1
7591PT Denekamp (gemeente Dinkelland)
Overijssel

Bouwjaar: 1937
Architect: Andries de Maaker


Beschrijving van Singraven: badhuis behorende bij de buitenplaats singraven

Inleiding BADHUIS uit 1937 van de architect Andries de Maaker, behorende bij de buitenplaats Singraven. Het badhuis is gelegen achter de westelijke poortwoning. Het is als sauna gebouwd, maar tegenwoordig in gebruik als jachthut. Omschrijving Het ronde badhuis is over één bouwlaag opgetrokken in rode baksteen, onder een rietgedekt kegeldak met ronde schoorsteen. In het muurvlak zijn vier kleine getoogde negenruits vensters en een getoogde houten deur (W) geplaatst. Waardering Het badhuis is van algemeen cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met de overige onderdelen van het landgoed Singraven - vanwege de zeldzaamheid van het gebouwtype - vanwege de relatie met de poortwoningen (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508937
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Singraven: badhuis behorende bij de buitenplaats singraven in Denekamp

Singraven: toegangshek, behorende bij de buitenplaats singraven, gelegen aan begin van kasteellaan tussen twee poortwoningen

Kasteellaan 1
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding TOEGANGSHEK uit 1937, behorende bij de buitenplaats Singraven, gelegen aan begin van Kasteellaan (N), tussen twee poortwoningen. ..

Singraven: twee identieke poortwoningen

Kasteellaan 1
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding Twee identieke POORTWONINGEN uit 1937, van de architect Andries de Maaker, behorende tot de buitenplaats Singraven. De poortwonin..

tuin park landgoed

Kasteellaan 2
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving TUINVAZEN. Aan weerszijden van de Kasteellaan op circa 500 meter afstand van het huis staan twee monumentale 18de-eeuwse Bent..

Singraven: dubbele dienstwoning

Kasteellaan 4
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding Dubbele dienstwoning uit 1933 behorend bij het landgoed Singraven. De dienstwoningen bevinden zich westelijk van de Kasteellaan t..

Auskamp

Ootmarsumsestraat 63
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE, "Auskamp" gelegen op compleet en in stijl uitgevoerd erf, behorende bij het landgoed Singraven. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)