Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Singraven: grafkelder in Denekamp

Graf Begraafplaats

Molendijk 37
7591PT Denekamp (gemeente Dinkelland)
Overijssel

Bouwjaar: 1864


Beschrijving van Singraven: grafkelder

Inleiding GRAFKELDER met zerk behorende tot de buitenplaats Singraven, in 1864 voltooid in opdracht van Hendrik Jan Bernard Roessingh Udink. De grafkelder is gelegen tegenover het begin van de Omdinkel aan de Dinkel. In de kelder zijn bijgezet: Hendrik J.B. en zijn vrouw Henriette Volkiera Rudolphina Barones Bentinck tot Schoonheeten, z'n broer Joan Melchior en diens zoons Johan Anton en Carel Marius. Omschrijving Grafkelder, afgedekt door een rechthoekige zandstenen grafzerk met de inscriptie: Roessingh Udink 1914. Waardering De grafkelder is van cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de ruimtelijke en functionele relatie met de overige onderdelen van de tuin en het landgoed Singraven - de zeldzaamheid van grafkelders in de tuin bij een huis - de soberheid van de zerk (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508935
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Singraven: grafkelder in Denekamp

tuin park landgoed

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving Nabij de moestuin staat een 18de-eeuwse Bentheimer zandstenen gedecoreerde SOKKEL met een geschulpte wijzerplaat, de loden ..

tuin park landgoed

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving BRUGGETJE. Over de vijverpartij een dam tussen twee 19de-eeuwse natuurstenen keermuren waarin een afsluitbare doorlaat om te..

tuin park landgoed

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving Over de gracht ligt een houten, licht gebogen brug gedragen door houten jukken en met natuurstenen BRUGHOOFDEN. Aan één zij..

Singraven: twee tuinvazen

Molendijk bij 37
Losser
Omschrijving Op het gazon voor de moestuinmuur staan twee vroeg-18de-eeuwse identieke zandstenen TUINVAZEN op een hoge sokkel. Op de gepro..

tuin park landgoed

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving In de tuinaanleg nabij de moestuin staat een vroeg-18de-eeuwse TUINTAFEL met gebeeldhouwde wit marmeren voet voorstellende e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)