Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Reddinckhof, koetshuis in Ten Boer

Kasteel Buitenplaats

Gaykingastraat 19
9791CE Ten Boer
Groningen

Bouwjaar: 19e eeuw 1906 (verb.) 1900 19e eeuw 1906 (verb.)


Beschrijving van Reddinckhof, koetshuis

Omschrijving Een in aanleg 19de eeuws KOETSHUIS met middenrisaliet dat in 1906 is aangepast. Het pand is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond met deels gepleisterde en deels rode bakstenen gevels op een trasraam van donkere klinkers. Het schilddak met afgewolfde steekkap is gedekt met een zwart geglazuurde Hollandse pan en heeft een houten goot op klossen. Het middenrisaliet heeft in de topgevel een opklimmend fries van houten latjes en strakke windveren. In het middenrisaliet van de gepleisterde voorgevel (zuidwest) bevinden zich tussen twee getoogde ijzeren vensters dubbele houten openslaande deuren met glasruiten, verdeeld door roeden. In de topgevel openslaande glasdeuren. Zowel vensters als deuren worden afgesloten door een rode bakstenen segmentboog. In het geveldeel links van het risaliet bevindt zich een getoogd ijzeren venster met roedenverdeling en rechts ervan een houten deur met door roeden ingedeelde boven- en zijlichten. De gepleisterde noordwestgevel heeft twee getoogde ijzeren vensters met roedenverdeling tussen twee deuren, waarvan een met bovenlicht met roedenverdeling. De bakstenen noord- en zuidoostgevel met muurankers hebben beide twee getoogde ijzeren vensters. Waardering Koetshuis van algemeen belang - vanwege de functionele en ruimtelijke relatie met de praktijkwoning - vanwege de hoge mate van gaafheid - vanwege de karakteristieke ligging bij het huis in de tuin (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508669
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Reddinckhof, koetshuis in Ten Boer

Reddinckhof

Gaykingastraat 19
Ten Boer
Omschrijving Twee bouwlagen hoge PRAKTIJKWONING met achterhuis en aankapping aan de linkerzijde. De gevels zijn gepleisterd en hebben een i..

Widde Meuln De Widde Meuln

Boltweg 16
Ten Boer
Rogge- en pelmolen, gebouwd in 1840, enig overgebleven molen in deze gemeente aan het Damsterdiep. Conische bakstenen romp.

Grote boerderij met voorhuis onder zadeldak tussen afgeknotte topgevels (sinds 1977: gemeentehuis)

Hendrik Westerstraat 26
Ten Boer
Grote boerderij fraai gelegen aan de rand van het dorp Ten Boer. Voorhuis onder zadeldak tussen afgeknotte topgevels. Smalle vensters in de ..

Grote boerderij met onderkelderd voorhuis onder schilddak

Hendrik Westerstraat 24
Ten Boer
Zeer grote boerderij, als afsluiting van het dorpscentrum fraai gelegen. Voor de schuur, die aan een zijde versmald is voor woongedeelte, st..

Eenvoudig pand onder zadeldak tegen brede topgevel met hoge schuur onder zadeldak

Hendrik Westerstraat 13
Ten Boer
Eenvoudig pand onder zadeldak tegen brede topgevel met beitelingen zesruitsvensters, hoge schuur onder zadeldak.

Kaart & Routeplanner

Route naar Reddinckhof, koetshuis in Ten Boer