Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vijf traveëen breed woonhuis met verdieping en gepleisterde gevel onder schilddak (vormt een geheel met nr. 1) in Steenwijk

Woonhuis

Kornputsingel 3
8331JS Steenwijk (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 1880


Beschrijving van Vijf traveëen breed woonhuis met verdieping en gepleisterde gevel onder schilddak (vormt een geheel met nr. 1)

Omschrijving Vijf traveëen breed woonhuis met verdieping onder een schilddak met geglazuurde Hollandse pannen. In de gepleisterde gevel met schijnvoegen worden begane grond en verdieping gescheiden door lijstwerk dat bestaat uit cordonlijsten met een fries. De gootlijst is uitgevoerd als getimmerde profiellijst. De gevelcompsitie wordt door hoeklisenen en een middenrisaliet bepaald. De linker hoekrisaliet wordt gedeeld met het buurpand Kornputsingel 1. In de middenrisaliet is de ingang met bovenlicht geplaatst onder een houten balkon op gietijzeren consoles. De vensters zijn in getoogde muuropeningen geplaatst, op de verdieping met zesruits-schuifvensters. In de rechtse travee is op de begane grond een extra ingang gemaakt. De rechter zijgevel is ongepleisterd. Het interieur van het pand, dat één geheel vormt met Kornputsingel 1, is gewijzigd. Waardering Karakteristieke laat-19e-eeuwse gevel, samen met Kornputsingel 1 van belang als stedebouwkundig element aan de entree van de Kornputsingel; tevens van belang als één van de laatste resten van de gesloten gevelwand die de pendant vormde van die aan de overzijde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508644
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vijf traveëen breed woonhuis met verdieping en gepleisterde gevel onder schilddak (vormt een geheel met nr. 1) in Steenwijk

Vijf traveëen breed woonhuis met verdieping en gepleisterde gevel onder schilddak (vormt een geheel met nr. 3)

Kornputsingel 1
Steenwijk (Gemeente Steenwijkerland)
Omschrijving Vijf traveëen breed woonhuis met verdieping onder een schilddak met Hollandse pannen. In de gepleisterde gevel met schijnvoege..

Woonhuis in eclectische stijl

Kornputsingel 12
Steenwijk (Gemeente Steenwijkerland)
Inleiding Het in 1894 voor de houthandelaar D.H. Wicherson van stoomzagerij "de Eikel" gebouwde woonhuis is opgetrokken in een eclectische ..

Herenhuis in de stijl van de Hollandse Neo-renaissance

Kornputsingel 14
Steenwijk (Gemeente Steenwijkerland)
Inleiding Het in 1888 in de stijl van de Hollandse Neo-renaissance, voor de familie J.H. Tromp Meesters gebouwde herenhuis behoort tot de m..

Herenhuis in de stijl van de Hollandse Neo-renaissance

Kornputsingel 16
Steenwijk (Gemeente Steenwijkerland)
Inleiding Dit in 1888 in de stijl van de Hollandse Neo-renaissance gebouwde herenhuis behoort tot de meest representatieve woonhuizen aan de..

Huis met ingezwenkte halsgevel zonder top en aanzetkrullen en met voordeur met pilasteromlijsting

Woldpromenade 41
Steenwijk (Gemeente Steenwijkerland)
Huis met ingezwenkte halsgevel zonder top en aanzetkrullen. Voordeur met pilasteromlijsting.

Kaart & Routeplanner

Route naar Vijf traveëen breed woonhuis met verdieping en gepleisterde gevel onder schilddak (vormt een geheel met nr. 1) in Steenwijk

Foto's (1)