Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Den Ham

Boerderij

Hallerhoek 7
7683PG Den Ham (gemeente Twenterand)
Overijssel

Bouwjaar: 1938


Beschrijving van Schuur

Omschrijving Donkere houten gepotdekselde SCHUUR, opgetrokken vanuit rechthoekige plattegrond onder een deels met riet, deels met Hollandse pannen gedekt schilddak. Waardering Schuur van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - vanwege de gaafheid - als onderdeel van het ensemble (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508609
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Den Ham

Boerderij opgetrokken in rode machinale baksteen onder een wolfdak gedekt met grijze muldenpannen

Hallerhoek 7
Den Ham (Gemeente Twenterand)
Omschrijving BOERDERIJ opgetrokken in rode machinale baksteen onder een wolfdak gedekt met grijze muldenpannen. In de voorgevel van het wo..

Bouwhuis van de voormalige havezate Egede. Aan de weg een houten schuur met pannen schilddak

Hancateweg-Oost 13
Hellendoorn
BOUWHUIS van de v.m. havezate Egede; langgerekt L-vormig gebouw onder rieten schilddak; in de lange gevel twee korfboogpoorten, jaartal 1780..

Rietgedekte Sallandse keuterboerderij van het middenlangsdeeltype, met kleine onderschoer aan bedrijfszijde en wolfdak aan woonzijde

Reefhuisweg 5
Hellendoorn
Eind 18e eeuwse rietgedekte Sallandse keuterboerderij van het middenlangsdeeltype, met kleine onderschoer aan bedrijfszijde en wolfdak aan w..

Woning met kroonlijst

Grotestraat 47
Den Ham (Gemeente Twenterand)
Woning met kroonlijst. In de voorgevel vier 8-ruitsschuiframen; middenpartij, waarin deurkozijn met van panelen voorziene deur, versierd bov..

Boerderij "Tichelhof". Rieten schilddak. Vensters met roedenverdeling en met luiken behangen. Achtergevel met onderschoer

Hancateweg-Oost 5
Hellendoorn
Boerderij "Tichelhof". Rieten schilddak. Vensters met roedenverdeling en met luiken behangen. Achtergevel met onderschoer.

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Den Ham